Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Ponedeljek,
6. 2. 2012,
11.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sauber Sergio Perez

Ponedeljek, 6. 2. 2012, 11.51

8 let

C31 za redno doseganje točk (video)

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Sauber je šesti po vrsti pokazal svoj novi dirkalnik, ki ga poganja ferrarijev agregat - C31. Za švicarsko moštvo bosta tako kot lani dirkala Kamui Kobajaši in Sergio Perez.

Sauber je lansko sezono začel zelo dobro, v drugi polovici pa kljub padcu forme s 44 točkami uspel osvojiti sedmo mesto med konstruktorji. moštvo Švicarja Petra Sauberja je pred nekaj dnevi nepričakovano zapustil tehnični direktor James Key. "Naš cilj je redno uvrščanje med dobitnike točk, kar bi nam omogočilo izboljšanje sedmega mesta v ekipnem seštevku," je pričakovanja za 2012 dan pred prvimi testiranji strnil solastnik in vodja ekipe, Peter Sauber. Lani so le na šestih dirkah dosegli več kot dve točki.

Dirkača ostajata Japonec Kamui Kobajaši in član Ferrarijeve akademije, Mehičan Sergio Perez. "Veselimo se druge sezone z dvema mladima in talentiranima dirkačema. Za Kamuija bo to tretja sezona. Lani smo ga prosili, da postane vodja ekipe in to mu je to tudi uspelo. Sergio je dobro opravil z debitantsko sezono, zdaj pa ga čaka druga, ki je pogosto najtežja," je na predstavitvi v Jerezu razlagal Sauber. "Oba imata ogromno potenciala. Delala bosta z istimi inženirji, kar obeta napredek."

"To bo moja tretja sezona v isti ekipi. Skupaj smo že veliko prestali in zato lahko izkoristimo te izkušnje. V tretji sezoni bi morali redno osvajati točke," je v prvi izjavi strnil 25-letni Kamui Kobajaši. Tri leta mlajši Sergio Perez si v prvi vrsti želi, da se mu ne bi dogodila še ena hujša nesreča (lani v Monte Carlu): "Prva sezona se mi je zdela dolga kot tri. Toliko se mi je zgodilo. Zdaj sem odločen, da naredim korak naprej in v 2012 redno dosegam boljše rezultate." Iz Mehike prihaja tudi rezervni dirkač ekipe, 20-letni Esteban Gutierrez, ki bo dirkal v seriji GP2.

C31 se poslužuje podobnih rešitev, kot že videni dirkalniki za 2012: stopničast nos dirkalnika, novo prednje krilce, izboljšano prednje vzmetenje, bolj aerodinamične bočne stranice, zadnji del je ožji, "pull-rod" palico imajo le na zadnjem vzmetenju (Ferrari tudi na prednjem). Ferrarijev sistem KERS se je za zanesljivega izkazal že lani, letos so ga še nadgradili. Ker so tekmecem prepovedali izpušni difuzor, bo zanje to plus, saj ga lani niso imeli. Do VN Avstralije bodo po 12 testnih dneh še marsikaj spremenilo, še sporočajo.

Ne spreglejte