Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Četrtek,
8. 10. 2015,
11.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Mick Schumacher

Četrtek, 8. 10. 2015, 11.53

8 let

Bo Schumacherjev sin že leta 2017 dirkal v formuli 1?

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Sin sedemkratnega svetovnega prvaka formule 1 Michaela Schumacherja, Mick Schumacher bo morda v prihodnji sezoni iz F4 prestopil v F3, leta 2017 pa bi ga lahko videli že v formuli 1.

16-letni Mick Schumacher, ki je še lani dirkal v kartingu, je v letošnji sezoni tekmoval v nemški seriji F4 in sezono končal na desetem mestu. Na štiriindvajsetih dirkah je enkrat zmagal in dvakrat stopil na stopničke. Med dobitnike točke se je uvrstil enajstkrat. Med novinci je bil tretji.

"Mick je postal močan v tej seriji. Njegova zmaga na začetku sezone je bila posledica sreče, potem je imel vzpone in padce, kar je nekaj običajnega za 16-letnega fanta. Sicer pa je izjemno napredoval," je sina Michaela Schumacherja je za nemško televizijo Sport1 pohvalil njegov šef Frits van Amersfoort, ki je lani v F3 vodil Maxa Verstappna in mu pomagal, da je izvedel meteorski skok v formulo 1.

Ostati v F4 ali preklopiti v F3?

Prav Nizozemec, ki je s 17 leti letos postal najmlajši dirkač v zgodovini formule 1, je Micka Schumacherja pozval, naj že po prvi sezoni zapusti F4 in se takoj preseli v F3. Mickov šef Frits van Amersfoort je poudaril, da se še niso odločili, ali bo Schumacher mlajši prestopil v F3. Pri tem se jim ne mudi, saj se bodo dirkači začeli prijavljati novembra.

Sabine Kehm, menedžerka Michaela in Micka Schumacherja, je poudarila, da še ni čas za hitenje: "Sem zelo zadovoljna, kako se je odvila sezona. Zdaj se bomo v miru odločili, kako nadaljevati."

Mickova mama Corinna Schumacher pa za Welt ni želela komentirati, ali obstaja možnost, da bo njen sin že v prihodnji sezoni dirkal v F3.

Če bo Mick Schumacher v prihodnji sezoni prestopil v F3, bi ga lahko že v sezoni 2017 videli v formuli 1. Takšno pot je izbral Max Verstappen. Jo bo tudi Mick Schumacher? Nemec lahko prav gotovo računa na pomoč predsednika Mednarodne avtomobilistične zveze Jeana Todta, ki je osebni prijatelj njegovega očeta Michaela. Temu, da se ime Schumacher spet pojavi v formuli 1, pa ne bi nasprotoval niti izvršni direktor formule 1 Bernie Ecclestone, saj bi bilo izjemno tržno zanimivo in magnet za medije.

Ne spreglejte