Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 6. 2013,
7.51

Osveženo pred

4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

VN Katalonije

Torek, 18. 6. 2013, 7.51

4 mesece

Bautista odgovarja Rossiju: Valentino me je zadrževal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Alvaro Bautista je v prvem krogu VN Katalonije čutil, da ga je Valentino Rossi zadrževal, zato ga je poskušal prehiteti in se priključiti vodilni dirkačem.

Špancu prehitevalni manever ni uspel: pri zaviranju mu je odneslo sprednji del motocikla, pristal je v pesku in končal dirko.

"Kakšna škoda. Imeli smo vrhunski konec tedna in ta padec je bila zadnja stvar, ki smo jo potrebovali. Po štartu sem čutil, da me fantje pred menoj zadržujejo in ker sem hotel obdržati stik z vodilnimi dirkači, sem jih skušal prehiteti in sem padel. Morebiti bi moral biti s trdo sprednjo gumo bolj previden, a sem se bal, da bom izgubil stik z najboljšimi in sem pač napadel. Mogoče bi bilo bolje, če bi malo počakal, a v dirkanju se takšne stvari dogajajo. Žal mi je za ekipo in moram se opravičiti vsem fantom, ki so dali svoj maksimum in so si zaslužili drugačen rezultat. Zdaj se moramo ozreti k naslednji dirki in skušati ostati mirni," je vzrok za svoj drug zaporedni padec – v Mugellu je trčil z Rossijem – razložil Alvaro Bautista.

Ne spreglejte