Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 8. 2015,
18.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Audi kazen

Sreda, 26. 8. 2015, 18.58

8 let

Audi mora plačati 200 tisoč evrov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Športno razsodišče nemške avtomobilske zveze (DMSB) je ekipo Audi zaradi nešportnega obnašanja na dirki prvenstva DTM 2. avgusta ostro kaznovalo.

Ekipa Audija mora plačati 200.000 evrov kazni, vodja moštva Wolfgang Ullrich do konca sezone ne sme več v bokse, dirkačem Audija pa so odvzeli 62 točk z dirke v Spielbergu.

Incident se je zgodil 2. avgusta na dirki v avstrijskem Spielbergu. Vodja ekipe Wolfgang Ullrich je takrat po radijski zvezi ukazal svojemu dirkaču Timu Scheiderju, naj se namerno zaleti v tekmeca iz Mercedesove ekipe Roberta Wickensa. "Timo, zrini ga ven," se je slišalo po zvezi.

Scheider je ubogal ukaz, zadel Wickensov dirkalnik v zadnji del, Kanadčan pa je nato trčil še v svojega moštvenega sotekmovalca Pascala Wehrleina. Za oba Mercedesova voznika se je dirka končala v pesku ob stezi. Po dirki je najprej Scheider zanikal krivdo, a so ga zaradi dokaznega materiala, podprtega s podatki in posnetki, pozneje diskvalificirali.

Zdaj je zadeva dobila končni epilog. Denarna kazen je daleč najvišja v tem tekmovanju, doslej je bila največja 25.000 evrov iz leta 2009, ob 200.000 evrih minusa v blagajni pa bo Audi doletelo še nekaj kazni. Ullrich do konca sezone ne sme več opravljati svojega dela in mu bodo tudi prepovedali vstope v bokse in dostop do moštvenih radijskih zvez, voznik Scheider ne bo smel nastopiti na naslednji dirki v Moskvi, ekipi pa so odvzeli tudi 62 točk, ki jih je sicer dobila v Spielbergu.

Audi je kazen sprejel in se ne bo pritožil. "Spoštujemo odločitev DMSB. Za nas je pomembno, da je zadeva končana in da bo spet v ospredju šport," je dejal predstavnik ekipe Audi Stefan Moser. S kaznijo so bili zadovoljni tudi pri Mercedesu, kjer pa vseeno obžalujejo neposredne posledice takratnega dogajanja. "Žal sta naša dirkača v drugi vožnji ostala brez pomembnih točk, kar se lahko pozna na koncu sezone v skupnem seštevku," je odločitev športnega razsodišča pospremil vodja Mercedesovega športnega programa Toto Wolff.

Ne spreglejte