Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Četrtek,
21. 6. 2012,
17.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ferrari Red Bull Fernando Alonso Lewis Hamilton Sebastian Vettel

Četrtek, 21. 6. 2012, 17.56

8 let

Alonso: Vettel je dobrodošel, tudi Hamilton

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Fernando Alonso bi v Ferrariju pozdravil Sebastiana Vettla, celo Lewisa Hamiltona. Aktualnemu prvaku besede Stefana Domenicalija godijo, a je za zdaj srečen v Red Bullu.

Dan pred pričetkom VN Evrope v "paddocku" uličnega dirkališča v Valencii ni glavna tema pogovorov osma dirka sezone, temveč besede Stefana Domenicalija, da bi Fernando Alonso in Sebastian Vettel lahko funkcionirala kot ekipna kolega. S temi besedami je vodja Ferrarija še prilil olja na ogenj govoricam, da bi čez kakšno leto ali dve aktualni svetovni prvak lahko postal dirkač poskočnega konjiča.

Še najmanj preglavic si zaradi teh besed dela Alonso: "Govorice okrog Ferrarija so vedno iste. Ko sem leta 2005 osvojil prvenstvo z Renaultom, so me takoj povezovali s Ferrarijem, pa sem k njim prišel šele leta 2010. Če Seba povezujejo zdaj, bo mogoče prišel čez pet let. Katerikoli dirkač bo prišel, bo dobrodošel, postal bo del ekipe in del Ferrarija. Zame ne bo nihče problematičen, z vsakim bom skušal sodelovati, kot sodelujem s Felipejem Masso." To je tako vroča tema, ker je težko verjeti, da bi Španec lahko presenel konkurenco tako dobrega dirkača, kot je Vettel, če vemo, kako hitro se je sprl z Lewisom Hamiltonom in ekipo McLaren. A očitno je zdaj ploščo obrnil. Kaj bi rekel, če k Ferrariju pride Hamilton? "Ni problema."

In Vettlov odziv? Domenicalijeve besede mu godijo. "Vedno sem govoril, da je Ferrari velika ekipa, z bogato zgodovino. A kot sem tudi rekel: sem zelo srečen, kjer sem zdaj." Bolj pomembna kot prihodnost, pa je trenutna sezona, izpostavlja Nemec. "Sezona je zelo tesna, veliko je še dirk, veliko je že zmagovalcev. Moram se povsem posvetiti letošnjemu prvenstvu," je skušal pogovor na to temo čim hitreje skleniti Vettel. Dodaja še: "V 'paddocku' se zmeraj nekaj dogaja. Pred Monakom ste s Ferrarijem povezovali Mark Webbra. Mediji vedno najdete nekaj, o čemer se govori." V redu, posvetimo se torej VN Evrope.

Ne spreglejte