Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Sreda,
25. 7. 2012,
20.46

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

VN Madžarske Fernando Alonso Ferrari Felipe Massa Red Bull McLaren

Sreda, 25. 7. 2012, 20.46

2 leti, 9 mesecev

Alonso je razred zase, njegov šef pa: Skrbi me

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Fernando Alonso na VN Madžarske na svoj 31. rojstni dan napada 31. zmago. Je prepričljivo vodilni v seštevku, a je njegov šef vseeno zaskrbljen: "Vidim zelo močne tekmece."

Olimpijske igre ne bodo edini športni dogodek vikenda, sezona formule 1 se nadaljuje z VN Madžarske. Trenutno je prvo ime prvenstva Fernando Alonso. S Ferrarijem ima na kraju svoje prve zmage (2003) priložnost, da na svoj 31. rojstni dan osvoji 31. zmago. S tremi zmagami (dve na zadnjih treh VN) ima pred 11. dirko 34 točk prednosti pred Markom Webbrom, še 10 več zaostaja Sebastian Vettel (oba Red Bull), Lewis Hamilton (McLaren) pa že več kot 50. Ne glede na razplet Hungaroringa bo Španec na poletne počitnice (naslednja dirka sledi šele prvi septembrski konec tedna) odšel kot vodilni v skupnem seštevku. Pravzaprav je težko verjeti, da ne bi končal nedeljske preizkušnje, saj je zanesljiv, kot je bil v vsej zgodovini formule 1 le še Michael Schumacher pred osmimi leti (z 22 zaporednimi dirkami med dobitniki točk je le še dve VN za Nemčevim rekordom).

A čeprav se zdi, da je Alonso na dobri poti k svojemu tretjemu naslovu svetovnega prvaka (po 2005 in 2006), pa se v Maranellu zavedajo, da nimajo najhitrejšega dirkalnika. "Pričakujem, da mi bo šlo v Budimpešti dobro. Ni razloga za pesimizem, ampak ne pozabimo, da sta bila Red Bull in McLaren v Hockenheimu hitrejša," opominja Fernando. Še bolj previden, pravzaprav kar zaskrbljen je predsednk Ferrarija, Luca di Montezemolo: "Skrbi me. Vidim zelo močne tekmece: McLaren je zelo napredoval, Red Bull je močan, Sauber je imel v Nemčiji na dirki povsem enak ritem kot mi, tudi Lotus je včasih zelo močan. Ostati moramo previdni. Na začetku sezone smo imeli težave in morda naši rivali niso pričakovali, da se bomo tako močno pobrali. Zdaj, ko nas vidijo močne, pa bodo dvakrat bolj zagnani. Moramo ostati osredotočeni in se še naprej konstantno izboljševati."

Massa: Fernando me potrebuje

Spomnite se, kako nepredvidljiva je bila prva tretjina sezone. Še zdaj so razlike na kvalifikacijah, zlasti v drugem delu, zelo majhne. Že res, da ima Alonso lepo prednost, a en sam odstop lahko naredi prvenstvo spet zelo napeto. Vsi njegovi tekmeci so že imeli "ničle". Težko je verjeti, da mu lahko uspe popolna sezona. In prav zato njegov ekipni kolega Felipe Massa opozarja, da bo tudi on igral ključno vlogo, če želi Španec osvojiti naslov prvaka. "Fernando me potrebuje. V tako izenačenem prvenstvu je pomembno, da oba dirkača osvajata točke. Na koncu lahko prvenstvo odloči ena sama točka. Prav vsaka dirka je pomembna, tokratna na Madžarskem kot tudi zadnja v sezoni."

Ne spreglejte