Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 1. 2021,
15.23

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

1

Natisni članek

Stephan Peterhansel Simon Marčič Savdska Arabija Reli Dakar 2021

Nedelja, 10. 1. 2021, 15.23

3 leta, 3 mesece

reli dakar, 7. etapa

Al-Rajhiju in Brabecu zmagi v sedmi etapi Dakarja, Marčič 47.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

1

Stephan Peterhansel - Dakar 2021 | Francoz Stephan Peterhansel lovi svojo 14. dakarsko zmago. | Foto Reuters

Francoz Stephan Peterhansel lovi svojo 14. dakarsko zmago.

Foto: Reuters

Savdski avtomobilist Jazid Al-Rajhi (Toyota) je zmagovalec sedme, maratonske etape vzdržljivostnega relija Dakar. Vodilni v skupnem seštevku Francoz Stephane Peterhansel, ki na Dakarju lovi 14. naslov, pa je bil danes drugi. Med motociklisti je zmagal branilec naslova Američan Ricky Brabec (Honda), Slovenec Simon Marčič pa je končal na 47. mestu.

Današnja etapa Dakarja je prišla po dnevu premora, med motociklisti pa je s 737 kilometri med mestoma Hail in Sakaka najbolje opravil Brabec. Ameriški motorist je bil na cilju malo več kot dve minuti pred Čilencem Josejem Ingaciom Cornejo Florimom (Honda), ki je prevzel skupno vodstvo.

Cornejo Florimo vodi skupno z le eno sekundo prednosti pred Avstralcem Tobyjem Priceom (KTM), dve minuti pa zaostaja Britanec Sam Sunderland (KTM) na tretjem mestu.

Edini Slovenec Marčič je bil danes 47. z zaostankom 1:46 ure, skupno pa je na 45. mestu z zaostankom devetih ur, 48 minut.

Slavni Francoz v skupnem vodstvu

Med avtomobilisti je zmagal domačin Al-Rajhi, ki je v vodstvo prešel kakšnih 100 km pred ciljem. Drugi je bil Peterhansel z zaostankom 48 sekund, tretji pa Španec Carlos Sainz, ki je imel minuto in 15 sekund zaostanka. V skupni razvrstitvi ima Peterhansel slabiih osem minut prednosti pred drugouvrščenim Katarcem Naserjem Al-Atijahom, ki je današnjo etapo končal na četrtem mestu.

Sedma etapa predstavlja prvi del maratona, v katerem bodo lahko le dirkači intervenirali na svojih motociklih med nedeljo in ponedeljkom, mehaniki pa tega dovoljenja ne bodo imeli.

Odmeva smrt Auriola

V Savdski Arabiji je danes odmevala tudi smrt nekdanjega direktorja in večkratnega zmagovalca relija Dakar, Francoza Huberta Auriola, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Oseminšestdesetletni nekdanji trikratni zmagovalec med motoristi (1981 - 1983) in tudi prvak med avtomobilisti (1992) je umrl za posledicami srčnega zastoja.

Auriol, ki se ga je zaradi rojstva v Etiopiji oprijel vzdevek "Afričan", je leta 1995 prevzel direktorsko mesto najtežjega vzdržljivostnega relija na svetu in ga vodil do leta 2004. Kasneje je v Franciji v začetku tega tisočletja vodil tudi resničnosti šov preživetja v divjini.

Preberite še:

Carlos Sainz - Dakar 2021
Sportal Špansko slavje na Dakarju, Marčič 44.
Dakar 2021, 5. etapa
Sportal Benavides kljub padcu do etapne zmage in vodstva, Marčič 53.
Ne spreglejte