Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Petek,
28. 9. 2012,
8.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Lewis Hamilton Mercedes McLaren Ross Brawn

Petek, 28. 9. 2012, 8.10

8 let

Adijo, Schumi, prihaja Hamilton! Še danes? Checo v McLarna?

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Petek, 28. september bo očitno dan D za Michaela Schumacherja, Lewisa Hamiltona in Sergia Pereza. Smo v pričakovanju potrditve, da bo Britanec kariero nadaljeval v Mercedesu.

"Ta novica je šok za formulo 1 v Nemčiji! Kariera v formuli 1 se za Michaela Schumacherja v srebrni puščici končuje. Po Bildovih informacijah je Mercedes za sezono 2013 dobil McLarenovega Lewisa Hamiltona. Oznanitev pogodbe sledi kmalu," se glasi novica številka 1 nemškega časnika Bild. Triinštiridesetletni Nemec Michael Schumacher po vrnitvi v leta 2010 ni dosegel niti ene zmage, mu je pa letos uspelo enkrat dobiti kvalifikacije in enkrat stopiti na zmagovalni oder. Po koncu sezone mu poteče triletna pogodba. Priljubljeni Schumi Mercedesu prinaša denar, navijače in medijsko pozornost, ne pa točk - letos jih je osvojil le sedemkrat in je s 43 na 12. mestu dirkaškega seštevka. Zmagovalec 91 dirk in sedemkratni prvak je bil po minuli VN Singapurja deležen kritik, češ da je prestar za F1, kar se je pokazalo v slabi reakciji ob trčenju v Jeana-Erica Vergna (Toro Rosso). Hrbet mu je obrnil celo Bild, ki je vselej veljal za njegovega velika podpornika.

Daily Mail: Hamilton bo pretrgal vezi z McLarnom

Novico o prestopu Britanca Lewisa Hamiltona k Mercedesu navaja tudi Daily Mail. "Lewis Hamilton bo pretrgal vezi s svojo ekipo McLaren in v Mercedesu zamenjal Michaela Schumacherja. Viri iz Nemčije poročajo, da bodo Schumacherjevo drugo upokojitev v Stuttgartu oznanili v petek dopoldne. Tako bo izpraznil mesto za Hamiltona, ki bo sprejel triletno pogodbo za 60 milijonov funtov, vključno z bonusi. Tako bo Britanec sklenil 14-letno sodelovanje z McLarnom, ki ga podpira od 13. leta."

Britanski mediji Hamiltonu že očitajo, da je dal prednost denarju in ne lovorikam. Pri McLarnu je na leto dobil 15 milijonov funtov, od naslednjega leta pa naj bi milijon ali dva manj. Pa vendarle: v sredo je ponavadi najbolj zanesljiv Autosport pisal, da bo McLaren izenačil Mercedesovo ponudbo.

S kom ima Britanec več možnosti za osvojitev naslova prvaka, je težko reči. McLaren ima od leta 1999 le en dirkaški naslov (Hamiltonov), Mercedes pa tistega Brawnovega z Jensonom Buttnom. V zadnjih treh sezonah ima Mercedes le eno zmago, Hamilton pa je letos z McLarnom trikrat zmagal in ima še možnost za naslov. Novi šestvaljni motorji od leta 2014 naj bi sicer dali prednost tovarniškim ekipam.

Ne spreglejte