Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Nedelja,
5. 5. 2013,
14.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

IAAF World Challenge Tyson Gay Usain Bolt

Nedelja, 5. 5. 2013, 14.11

8 let

VIDEO: Gay na Boltovem terenu tekel odličnih 9,86

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na Jamajki je potekal drugi letošnji atletski miting serije IAAF World Challege. Za vrhunec dneva je poskrbel ameriški šprinter Tyson Gay, ki je v teku na 100 metrov zmagal s časom 9,86.

Največji jamajški miting se je odvil brez največjih domačih zvezdnikov Usaina Bolta in Yohana Blakea, ki okrevata po poškodbah, a je za izvrsten šprinterski dosežek poskrbel njun največji ameriški rival Tyson Gay. Slednji se je na štartni listi teka na 100 metrov znašel šele po Boltovi odpovedi, svetovni rekorder pa je ob formi Američana lahko nekoliko zaskrbljen. Gay je na njegovem domačem štadionu prikazal izjemno predstavi in ob minimalni pomoči vetra (+0,2 m/s) zmagal z najboljšim izidom sezone 9,86. Drugi je bil Jamajčan Nesta Carter, tretji pa Američan Darvis Patton. "Štart mi ni najbolje uspel, a mi je steza klub temu omogočila dober rezultat. Vračam se v formo, a sem hkrati zelo potrpežljiv. Tako dobro se nisem počutil že nekaj časa," je bil nad svojim dosežkom navdušen Gay.

Najboljši izid sezone, skupaj je bilo postavljenih pet, je uspel tudi Jamajčanu Nickelu Ashmeadeju v teku na 200 metrov, njegov čas pa je ob rahlem protivetru znašal točnih 20,00. "Počutim se odlično. Uspel mi je dober rezultat in hkrati sem ostal nepoškodovan," je dejal Jamajčan.

Razred zase je bil v suvanju krogle Američan Ryan Whiting, ki je s sunkom dolgim 21,74 metra prav tako postavil najboljši izid sezone na svetu. Whiting je blestel že v zimski sezoni, ko je bil nepremagan na vseh petih mitingih, na katerih je nastopil.

Felixova le peta na 100 m

Zanimiv obračun je potekal tudi v ženskem šprintu. Na veselje domačih navijačev je s časom 11,01 zmagala Veronica Campbell-Brown, trikratna olimpijska prvakinja Allyson Felix pa je končala šele na petem mestu (11,13). V teku na 200 metrov je s časom 22,38 zmagala dvakratna olimpijska prvakinja v teku na 100 metrov domačinka Shelly-Ann Friser-Pryce. V Londonu je poleg zlata na najkrajši razdalji osvojila še srebro v teku na 200 m. Na visokih ovirah sta se udarili Američanki Dawn Harper in Queen Harrison, s časom 12,62 pa je bila za dve stotinki sekunde hitrejša Harperjeva.

Ne spreglejte