Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 7. 2019,
14.15

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Anita Horvat Maja Mihalinec Tina Šutej

Torek, 23. 7. 2019, 14.15

4 leta, 9 mesecev

V Novem mestu se obeta zanimiv atletski dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Tina Šutej | Foto Sportida

Foto: Sportida

 V Novem mestu bodo v sredo, tridesetič pripravili mednarodni atletski miting, na katerem bodo nastopili skoraj vsi najboljši slovenski atleti, manjkali bodo le Luka Janežič po zgoščenem tekmovalnem ritmu, Martina Ratej, ker meta kopja ni na programu mitinga, in Maruša Mišmaš, ki je po nedavni poroki na pripravah v St. Moritzu.

Miting, ki se bo začel ob 18. uri, bo štel tudi za mednarodno ligo Atletske zveze Slovenije. Po štirih mitingih vodi Nejc Pleško (Olimpija), ki je zbral 21 točk, njegove discipline, meta kladiva, pa ni na programu tekmovanja.

V točkovanju Plešku sledijo Peter Hribaršek (Velenje, 21 točk), Kristjan Čeh (Ptuj, 18), Jure Grkman (Kamnik, 17) in Jan Vukovič (Kladivar, 15), ki bodo na startni listi sredinega tekmovanja.

Med atletinjami so na prvih petih mestih slovenske lige Joni Tomičić Prezelj (Olimpija, 28 točk), Maja Mihalinec (Mass, 22), Jerneja Smonkar (Velenje, 21), Saša Babšek (Slovenska Bistrica, 18) in Anita Horvat (Velenje, 16). Vse bodo nastopile v dolenjski prestolnici.

Na programu bo 18 disciplin s tekmovalci iz 14 držav. "Obeta se dober miting, dobra bo tudi slovenska udeležba. Na startu bo Kristijan Čeh v močni konkurenci meta diska. Maja Mihalinec bo lovila normo za SP v Dohi, prav tako Anita Horvat na 400 m. Tina Šutej bo prav ob koncu tekmovala v skoku s palico, kjer si obetamo vrhunski izid," je povedal glavni organizator tekmovanja Igor Primc.

Še vedno je slovenski rekorder v metu diska, 64,79 m je vrgel 10. septembra 1999 prav v Novem mestu. "Tudi sam sem po dobrih dveh desetletjih izboljšal državni članski rekord in sedaj prav tako mineva 20 let od tega, ko sem ga postavil. Tako je čas, da se na vrh letvice povzpne Čeh, mogoče že letos, zakaj pa ne kar v Novem mestu," je napovedal Primc.

Shericka Jackson diamantna liga London
Sportal Horvatova in Ratejeva sedmi na diamantni ligi v Londonu, evropski rekord Warholma
Ne spreglejte