Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Ponedeljek,
29. 2. 2016,
9.52

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Primož Kozmus Vladimir Kevo AZS

Ponedeljek, 29. 2. 2016, 9.52

7 let, 12 mesecev

V dobrobit slovenske atletike sta si spet podala roki

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Najuspešnejši slovenski atlet Primož Kozmus in mož, ki je bil v svoji zlati dobi najbolj zaslužen za te uspehe, Vladimir Kevo, sta si ob podpisu pogodb z atleti podala roki in obljubila sodelovanje.

Nekdanji olimpijski prvak Primož Kozmus in njegov dolgoletni trener Vladimir Kevo bosta pod okriljem Atletske zveze Slovenije spet sodelovala. Kevo je v četrtek ob podpisu pogodb z najboljšimi slovenskimi atleti tudi uradno prevzel funkcijo predsednika strokovnega sveta AZS, Kozmus, ki je lani končal aktivno športno kariero, pa bo vezni člen med tekmovalci in vodstvom zveze.

Pri sodelovanju s Kevom ne vidi težav

"V prvi fazi bo moja naloga pomagati strokovnemu svetu s prenosom informacij s terena v pisarno in tako atletom omogočiti čim boljše razmere. Preostale projekte bova s predsednikom še dorekla. Vem, kaj je potrebno, da postaneš vrhunski atlet, in tej nalogi bom pri delu z našimi atleti ostal zavezan tudi naprej. Pogodbe so podpisane, kar je najpomembnejše. Zveza in atleti so na isti valovni dolžini in lahko sodelujejo. Zdaj je treba zgodbo nadgrajevati," je dejal najuspešnejši slovenski atlet vseh časov, ki ne vidi težav v sodelovanju z nekdanjim trenerjem, s katerim sta se razšla po sezoni 2009, ko se je Brežičan za eno leto umaknil z atletske scene.

Pogreša adrenalin

"Svoje naloge sva sposobna opravljati na visoki ravni. Ne vidim nobene težave. Verjamem, da sva lahko, tako kot sva bila uspešna na tekmovalnem področju, uspešna tudi na funkcionarskih položajih," je dodal 36-letni Brežičan, ki se je po končani karieri že navadil na drugačen utrip življenja: "Vse je nekoliko drugače, urnik je drugačen, kar pa mi ugaja. Vse je mnogo lažje, ko praktično lahko počneš, kar želiš. Je pa manj adrenalina, kar pogrešam. A imam dovolj dela, tako da mi ni dolgčas. Rekreiram se s tenisom, še vedno grem malo pomigat v fitnes, a je tega premalo."

Treba je okrepiti temelje slovenske atletike

"Na sprejetje izziva vodenja strokovnega sveta je vplivala želja po doprinosu k razvoju slovenske atletike. Po pogovoru s predsednikom AZS Romanom Dobnikarjem sem ugotovil, da je njegova vizija usmerjena v atletsko bazo, atlete, trenerje in klube. Prepričan sem, da je treba okrepiti temelje slovenske atletike. Presodil sem, da lahko na strokovnem področju prispevam k tem pogumno zastavljenim ciljem. Težko bo naslediti delo Martina Steinerja, ki je to vlogo opravljal zelo profesionalno, zavzeto in odgovorno, za kar bo v atletskih krogih vedno ostal zapisan kot izjemno cenjen strokovnjak," je ob prevzemu poslov povedal Kevo, ki je bil član strokovnega sveta že zadnjih 14 let. Steinerju je v zahvalo za preteklo delo izročil uokvirjen dres slovenske reprezentance s podpisi atletov in atletinj.

"Moja vizija je tudi, da se osredotočimo na dolgoročno strategijo razvoja našega športa, ki potrebuje spremembe in natančno zastavljeno pot z merljivimi cilji, tako da bo lahko slovenska atletika še naprej konkurenčna. Zavedam se, da me čaka veliko dela s številnimi zahtevnimi odločitvami, ki pa ga prevzemam z vso odgovornostjo in predanostjo," je dodal Kevo.

V slovenski atletiki se je že lani zamenjala generacija tekmovalcev, v začetku letošnjega leta pa še v stroki. Spremembe so včasih težke, a zaželene, če že ne nujno potrebne. Morda bodo prve sadove obrodile že v letošnji zelo pomembni olimpijski sezoni.

Ne spreglejte