Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
27. 2. 2018,
0.54

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,62

Natisni članek

Usain Bolt

Torek, 27. 2. 2018, 0.54

6 let, 1 mesec

Atletski rekorder na nogometne zelenice

Usain Bolt bo okrepil afriškega prvaka. Nogomet res ne bo več enak?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,62

Svetovni rekorder v teku na 100 in 200 metrov Usain Bolt je v nedeljo sporočil, da je podpisal pogodbo z nogometnim klubom, a njegovega imena ni razkril. Zdaj je postalo jasno, kje bo eden izmed najboljših atletov vseh časov igral nogomet. Podpisal je pogodbo z južnoafriškim prvakom Mamelodi Sundowns.

Usain Bolt, eden izmed najboljših atletov vseh časov, z nogometom očitno misli resno. | Foto: Reuters Usain Bolt, eden izmed najboljših atletov vseh časov, z nogometom očitno misli resno. Foto: Reuters

"Nogomet ne bo več enak," so v ponedeljek zapisali pri najbolj trofejnem južnoafriškem klubu Mamelodi Sundowns, ob tem pripeli fotografijo najhitrejšega človeka vseh časov in razkrili, kje naj bi prve profesionalne nogometne korake naredil večkratni olimpijski in svetovni prvak v atletiki. Novico naj bi potrdili danes.

Zapis na uradnem Twitter profilu Mamelodi Sundowns:

V preteklosti je že treniral z Borussio Dortmund

Usain Bolt se je z nogometno žogo spogledoval že nekaj časa. Še ko je blestel na atletskih stezah, je večkrat izrazil željo po igranju nogometa in rekel, da sanja o tem, da bi nekoč zaigral za Manchester United, katerega velik navijač je. Njegovega dresa nikoli ni oblekel, je pa zato pred nekaj meseci treniral z nemškim velikanom Borussio Dortmund.

V nedeljo je 31-letni Jamajčan, ki je na svetovnem prvenstvu leta 2009 v Berlinu postavil neverjetna svetovna rekorda na 100 (9,58) in 200 metrov (19,19), pohvali pa se lahko s kar osmimi zlatimi olimpijskimi medaljami in kar 11 zlatimi s svetovnih prvenstev, na spletu objavil video, v katerem je sporočil, da je podpisal pogodbo z novim klubom. Dodal je, da bo ime svojega kluba sporočil v torek.

Sporočilo na uradnem Twitter profilu Usaina Bolta:

To ne bo Borussia Dortmund, ampak očitno s sedmimi naslovi rekorder po naslovih južnoafriškega prvaka, moštvo Mamelodi Sundowns iz Pretorie, ki je tudi eden izmed le dveh južnoafriških klubov, ki se lahko pohvalijo z naslovom afriškega prvaka. Osvojil ga je leta 2016.

Ima prste vmes predvsem Puma?

Mamelodi, z njim je Bolt treniral že pred mesecem dni, je trenutno, na polovici sezone, tudi vodilno moštvo prve južnoafriške lige. Novo tekmo bo odigral že v petek. Dvomimo, da bo na njej zaigral tudi Bolt.

Vprašanje je tudi, ali je vse skupaj le marketinška poteza, saj imata tako Memelodi kot Borussia Dortmund enakega športnega opremljevalca, kot ga ima jamajški atletski super zvezdnik. Vsem trem je skupen nemški proizvajalec Puma.

Jamajški atletski zvezdnik je z ekipo Mamelodi Sundowns treniral že januarja letos. | Foto: Getty Images Jamajški atletski zvezdnik je z ekipo Mamelodi Sundowns treniral že januarja letos. Foto: Getty Images

Kakorkoli že, tudi če bo nogomet na profesionalni ravni res igral, gre težko verjeti, da bo v njem pustil pečat. Igral bo namreč s športniki, ki že od mladih nog igrajo nogomet in so med najboljšimi v Afriki. Pustimo se presenetiti …

Bolt je bleščečo atletsko pot končal lani na svetovnem prvenstvu v Londonu, kjer je po devetih letih ostal brez zlate medalje na velikem tekmovanju. Na Jamajko je prinesel "samo" bron iz teka na 100 metrov.

Ne spreglejte