SiolNET. Sportal Atletika
0,03

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tudi Anita Horvat poleg Šutejeve in Čeha na finalu diamantne lige

0,03

termometer

Anita Horvat | Anita Horvat bo ena od treh slovenskh predstavnikov na finalu diamantne lige. | Foto: Aleš Fevžer
Anita Horvat bo ena od treh slovenskh predstavnikov na finalu diamantne lige. Foto: Aleš Fevžer

Poleg Tine Šutej in Kristjana Čeha bo na finalu atletske diamantne lige nastopila tudi tretja Slovenka Anita Horvat, ki je dobila povabilo organizatorjev za nastop na 800 m. Horvatova je bila sedma julija na svetovnem prvenstvu, med desetimi atletinjami pa bo tekmovala drugi dan finala, v četrtek ob 21.19 uri.

Tina Šutej bo nastopila danes ob 17.30 v skoku s palico prvi dan tekmovanja, v četrtek pa se bo za zmago potegoval še svetovni prvak Kristjan Čeh v metu diska ob 18.15.

Horvatova bo tako tekmovala med deseterico na finalu najprestižnejše serije atletskih mitingov, je na 13. mestu v skupnem seštevku na dva stadionska kroga, za šest točk je bila tretja 6. avgusta v Šleziji na Poljskem.

"Vedela, sem da se lahko uvrstim v finale, a je moralo kar nekaj deklet odpovedati nastop. Zato sem bila obenem kar malo presenečena, ko sem izvedela, da bom lahko tekmovala. Vesela sem, da sem dobila priložnost nastopa v finalu, ki bo podoben teku na SP. Dekleta bodo šlo na polno, to ne bo taktičen tek.

Želim si, da bi naredila tehnično in taktično dober tek. V tej sezoni mi je to na SP že uspelo. Upam, da mi bo tokrat tudi. To bo moj predzadnji nastop letos, 12. septembra zaključujem tekmovalno leto v Bellinzoni v Švici," je povedala Horvatova, slovenska rekorderka na 400 m, ki danes praznuje šestindvajseti rojstni dan.

Preberite še:

Tina Šutej Sportal Šutejeva in Čeh v sredo in četrtek v lov na diamantni pokal

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin