Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Sreda,
5. 3. 2014,
21.01

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Tina Šutej atletika

Sreda, 5. 3. 2014, 21.01

8 let, 2 meseca

Tina Šutej: Če bom dobro skočila, lahko posežem tudi po medalji

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenska rekorderka v skoku ob palici Tina Šutej je prvo ime slovenske odprave na dvoranskem svetovnem prvenstvu v atletiki, to bo konec tedna v poljskem Sopotu.

Štiričlanska slovenska reprezentanca je že na Poljskem, kjer bo od petka do nedelje 15. svetovno atletsko prvenstvo v dvorani. Tina Šutej je glavni adut slovenske ekipe, s postavljeno normo, ki je bila precej zahtevna (471 centimetrov), pa si je že zagotovila finalni nastop, ta jo čaka v nedeljo ob 15. uri.

Rekord želi izboljšati še tretjič

"Mednarodna atletska zveza je postavila tako normo, da se je na prvenstvo uvrstilo le 12 tekmovalk, tako da bomo nastopile neposredno v finalu. S tem so očitno želeli razbremeniti tekmovalke. Zdaj ko mi je uspelo izpolniti normo, mi to ustreza, saj so kvalifikacije običajno le dan pred finalom, kar te izmuči," pravi 25-letna članica ljubljanskega Massa, ki je letošnjo zimo odlično razpoložena, saj je že dvakrat izboljšala državni rekord.

Sprva je konec januarja v Vidmu preskočila 461 centimetrov, le nekaj dni pozneje pa je v Moskvi preletela 471 centimetrov, s čimer si je tudi zagotovila nastop v Sopotu, kjer želi še višje. "Pričakujem dober rezultat. Moj cilj je skočiti državni rekord. Če mi to uspe, lahko posežem tudi po medalji. Trening v zadnjih mesecih je bil zelo dober. Nisem se poškodovala, ni bilo drugih motečih dejavnikov, dobro sem pripravljena, samozavestna … Mislim, da je nov državni rekord realen cilj," je optimistična Šutejeva.

Po vrnitvi v Slovenijo skače kot prerojena

V lanski sezoni njeni rezultati niso bili na ravni, kot bi si jih želela, po koncu študija na ameriški univerzi Arkansas pa je šlo vse samo navzgor: "Razlogov, zakaj sem slabo tekmovala, je več. Lani se nisem posvečala le treningu, temveč tudi diplomi. Nisem trenirala vsak dan in tudi trener se mi ni več posvečal, saj je trener univerze, jaz pa nisem več tekmovala zanje, zato nisem bila njegova prioriteta. Odkar sem se vrnila domov, sva s trenerjem Slavkom Černetom, ki me je treniral že pred odhodom v ZDA, spet začela delati po njegovem sistemu, ki mi zelo ustreza. Breme manj pa je bila tudi opravljena diploma."

Trenutno se lahko posveča zgolj treningu in upa, da ji bo finančno stanje omogočalo, da bo tako tudi v prihodnje. "Pred dnevi sem podpisala pogodbo s športnim opremljevalcem, kar je zelo velik napredek. Z dobrimi rezultati moram poskrbeti, da bo še bolje," pravi Šutejeva, ki ima sedmi rezultat sezone na svetu. Če bi ji uspel odmeven rezultat na Poljskem, bi se ji zagotovo odprla vrata do največjih mitingov poletne sezone, s tem pa tudi do novih sponzorjev. Držimo pesti …

Ne spreglejte