Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 6. 2023,
22.30

Osveženo pred

10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27

Natisni članek

Maruša Mišmaš Zrimšek Tina Šutej atletika

Petek, 30. 6. 2023, 22.30

10 mesecev

Šutej četrta, Mišmaš Zrimšek šesta v Lozani

Šutej najboljša Slovenka na diamantni ligi v Švici

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27
Tina Šutej | Tina Šutej | Foto Reuters

Tina Šutej

Foto: Reuters

Slovenska tekmovalka v skoku s palico Tina Šutej je na mitingu atletske diamantne lige v švicarski Lozani osvojila četrto mesto. Slovenski atletinji ni uspelo preskočiti višine 4,71 metra. Na mitingu je v teku na 3000 m zapreke tekmovala tudi Maruša Mišmaš Zrimšek, ki je s časom 9:19,20 končala na šestem mestu.

Jakob Ingebrigtsen
Sportal Osem najboljših izidov, Warholm in Ingebrigtsen navdušila publiko

Tina Šutej, letošnja evropska dvoranska podprvakinja in srebrna tudi na evropskih igrah, je petega maja na diamantni ligi v Dohi s 4,76 m izenačila slovenski rekord na prostem. Prvič je 4,76 metra je preskočila 11. septembra 2021 v Ljubljani. Absolutni državni rekord je s 4,82 m postavila drugega februarja letos v dvorani v Ostravi.

Maruša Mišmaš Zrimšek je v Firencah drugega junija letos v teku na 3000 m zapreke zasedla šesto mesto in s časom 9:10,07 izboljšala svoj prejšnji državni rekord (9:13,61), ki ga je tekla petega maja v Dohi. Tam pa je izboljšala dosežek, ki ji je zagotovil šesto mesto na olimpijskih igrah v Tokiu.

Tokrat je v teku na 3000 m zapreke slavila Kenijka Beatrice Chepkoech, ki je s časom 9:05,98 postavila tudi rekord mitinga v Lozani. Tekmo v skoku s palico je dobila Američanka Katie Moon z izidom sezone na svetu. Edina je preskočila 4,82 m.

Maruša Mišmaš Zrimšek  | Foto: Peter Kastelic/AZS Maruša Mišmaš Zrimšek Foto: Peter Kastelic/AZS "Vse smo tekle nekoliko počasneje od želja. Sama sem skušala v drugi polovici pospešiti, ampak mi je ritem le še bolj padel. Nisem zadovoljna z doseženim časom, ampak to je le ena takšna tekma v sezoni. Zadovoljna sem, da sem zbrala še nekaj točk v točkovanju diamantni lige in sem si verjetno že zagotovila mesto na finalnem mitingu. Predvsem pa sem vesela, da sem nepoškodovana," je povedala Mišmaš Zrimšek.

Moško tekmo v teku na 5000 m je dobil Etiopijec Berihu Aregawi, ki je s časom 12:40,45 postavil peti najhitrejši čas v zgodovini, s tem pa najboljši čas sezone na svetu in rekord mitinga. Rekord mitinga v Lozani sta postavila tudi Nizozemka Femke Bol v teku na 400 m z ovirami, tekla je 52,76 sekunde, in Norvežan Jakob Ingebrigtsen, ki je bil s časom 3:28,72 najhitrejši v teku na 1500 m.

Nicola Olyslagers
Sportal Avstralka zmagala z izidom sezone
Ne spreglejte