SiolNET. Sportal Atletika
2,06

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Šok za našega najboljšega atleta zadnjih let

2,06

termometer

Luka Janežič
Foto: Vid Ponikvar

Luka Janežič (Kladivar), najboljši slovenski atlet v zadnjih letih, ne bo nastopil na svetovnem prvenstvu, ki bo med 27. septembrom in 6. oktobrom v Dohi. Mednarodna atletska zveza (Iaaf) je na Atletsko zvezo Slovenije (AZS) poslala obvestilo o potrditvi seznama sedmih slovenskih nastopajočih, na katerem ni slovenskega rekorderja na 400 m.

Luka Janežič Sportal Zelo slaba novica za najboljšega slovenskega atleta. Čaka ga živčna vojna.

Janežič je bil sicer po mestih v krogu tistih, ki bi lahko nastopili na SP po izidih med tekmovalci na 400 m. A je Iaaf AZS obvestila, da je na seznam uvrstila po pravilih okrog deset tekmovalcev iz majhnih držav, ki nimajo norm in le enega prijavljenega tekmovalca. Prav tako je dodala, da dodatnih mest ne bodo popolnjevali tudi v primeru, če bi kdo izmed tekmovalcev s seznama nastop odpovedal.

Slovenska reprezentanca za SP bo tako sestavljena iz sedem atletinj. Norme so dosegle Tina Šutej (Kladivar) v skoku s palico, Martina Ratej (Kladivar) v metu kopja, Maruša Mišmaš (Mass) v teku na 3000 m zapreke in Maja Mihalinec (Mass) v teku na 200 m. Po izidih bodo nastopile še Anita Horvat (Velenje) na 400 m, Barbara Špiler (Brežice) v metu kladiva in Maruša Černjul (Kladivar) v skoku v višino.

Mišmaševa (na 1500 m) in Mihalinčeva (na 100 m) bi lahko v katarski prestolnici nastopili v dveh disciplinah, saj sta na tudi v drugih uvrščeni po doseženih izidih.

AZS bo potnike za SP v katarski prestolnici predstavila na novinarski konferenci v sredo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 11
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin