Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 10. 2016,
19.36

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,45

1

Natisni članek

atletika kopje Andrej Hajnšek Martina Ratej

Sreda, 5. 10. 2016, 19.36

6 let, 7 mesecev

Martina Ratej ima novega trenerja

Slovenska rekorderka se je razšla s trenerjem olimpijske zmagovalke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,45

1

Martina Ratej | Foto Stanko Gruden, STA

Foto: Stanko Gruden, STA

Martina Ratej, slovenska rekorderka v metu kopja, ki ji v zadnjih dveh sezonah ni šlo vse po načrtih, se je pred novo sezono razšla s trenerjem Andrejem Hajnškom, s katerim sta sodelovala od samega začetka.

Za Andrejem Hajnškom je daleč najboljša sezona v njegovi trenerski karieri, saj je njegova varovanka osvojila bronasto medaljo na evropskem prvenstvu, na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru pa je stopila na najvišjo stopničko. A to žal ni bila njegova prva ljubljenka Martina Ratej, temveč mlada Hrvatica Sara Kolak.

Skupaj sta bila od samih začetkov, zdaj sta se razšla

Andrej Hajnšek je ostal brez Martine, s katero je sodeloval od njenih prvih atletskih korakov. | Foto: Vid Ponikvar Andrej Hajnšek je ostal brez Martine, s katero je sodeloval od njenih prvih atletskih korakov. Foto: Vid Ponikvar Ratejeva je v Celju predstavila ekipo, ki jo bo v novi sezoni namesto Hajnška, s katerim sta sodelovala od njenih prvih atletskih korakov, kot glavni trener vodil Lovrenc Umek. Miro Kocuvan bo pomočnik trenerja, Severin Lipovšek bo zadolžen za športno prehrano, Brane Skubic za psihično pripravo na tekmovanja, menedžer bo Alfonz Juck.

Vlogo glavnega trenerja za mete in vodenje ekipe tako prevzema Lovrenc Umek, uveljavljen atletski strokovnjak in trener trenutno najboljšega slovenskega metalca kladiva Nejca Pleška, med drugimi pa je treniral tudi Eufemijo Štorgo, prvo Slovenko, ki je z novim kopjem presegla mejo 60 metrov.

"V letošnji sezoni bom nastopala tudi pozimi, da bo potem lažje tekmovala v diamantni ligi, kjer si v končnem seštevku želim priti med prve tri," je napovedala Ratejeva, ki si želi v naslednji sezoni stalno metati prek 62 metrov in osvajati najvišja mesta na najmočnejših atletskih mitingih. Njen glavni cilj pa je nastop v finalu svetovnega prvenstva avgusta prihodnje leto v Londonu.

Bo menjava trenerja pozitivno vplivala na Martino Ratej?

  • Da, v naslednji sezoni bo blestela.
    26,62 %
    41 glasov
  • Ne, mislim, da trener ni bil razlog za njene slabše nastope, saj je olimpijsko zlato Hrvatice Sare Kolak dokaz, da dela dobro.
    73,38 %
    113 glasov
Oddanih 154 glasov

Potrebovala je spremembo

Z zadnjih dveh sezonah ji nič ni šlo po načrtih. | Foto: Stanko Gruden, STA Z zadnjih dveh sezonah ji nič ni šlo po načrtih. Foto: Stanko Gruden, STA "Za spremembo sem se odločila po dveh neuspešnih sezonah, ko zastavljeni cilji niso bili doseženi. Zato sem se odločila za novega trenerja, da bomo z ekipo ponovno dosegali rezultate, ki sem jih sposobna," je pojasnila Ratejeva.

Sezono 2017 bo začela 25. februarja na zimskem slovenskem prvenstvu v metih, 11. marca pa bo v španskem Las Palmasu tekmovala na evropskem zimskem pokalu v metih: ''Poletno sezono bom začela 20. in 21. maja na ekipnem prvenstvu Slovenije. Nato se bom na treningih in tekmah skušala čim bolje pripraviti na SP, ki bo med 5. in 13. avgustom v britanski prestolnici."

V novo sezono z novimi močmi! Hvala Pokrajinskemu muzeju Celje za gostoljubje!

Posted by Martina Ratej on Wednesday, 5 October 2016

 

Ne spreglejte