Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 11. 2023,
22.00

Osveženo pred

5 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

Natisni članek

Nejc Jeraša Atletska Zveza Slovenije

Četrtek, 16. 11. 2023, 22.00

5 mesecev, 1 teden

UO AZS

Rekordni proračun Atletske zveze

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11
Nejc Jeraša | Upravni odbor Atletske zveze Slovenije (AZS) je podprl rebalans proračuna zveze v višini dobrega 1,9 milijona evrov, kar je po besedah direktorja zveze Nejca Jeraše rekordni proračun doslej.  | Foto Vid Ponikvar/Sportida

Upravni odbor Atletske zveze Slovenije (AZS) je podprl rebalans proračuna zveze v višini dobrega 1,9 milijona evrov, kar je po besedah direktorja zveze Nejca Jeraše rekordni proračun doslej.

Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Upravni odbor Atletske zveze Slovenije (AZS) je podprl rebalans proračuna zveze v višini dobrega 1,9 milijona evrov, kar je po besedah direktorja zveze Nejca Jeraše rekordni proračun doslej. Zato bodo lahko namenili dodatna sredstva za atlete in atletinje.

 

Atletski stadion v Budimpešti
Sportal "Atletika spet dobiva nekaj tega sijaja kraljice, kot ga je imela nekoč"

Za vrhunsko atletiko so dodatni denar namenili že v začetku leta, sedaj pa bo na voljo tudi za tiste, ki so letos potrdili merila za selekcije AZS.

Podprli so tudi izvedbo balkanskega prvenstva do 18 let julija naslednje leto v Mariboru, kar bo prvo večje mednarodno atletsko prvenstvo na stadionih v Sloveniji po več kot četrt stoletja oziroma mladinskem evropskem prvenstvu v Ljubljani 1997. Tovrstna mladinska tekmovanja so tudi največja atletska prvenstva, ki so lahko v Sloveniji, saj naša država nima ustreznih objektov, ki bi zadostili standardom za izvedbo velikih članskih tekmovanj.

Ker sta po vrsti odstopila dva nacionalna trenerja, Branko Škof za dolge in srednje proge, ter Matija Šestak za sprinte in ovire, so se pogovarjali tudi o naslednikih. Za Šestaka ga še niso določili, Škofa pa bo nadomestil Borut Retelj. UO je izrazil tudi podporo predsedniku strokovnega sveta zveze Albertu Šobe, tudi v luči nemotenih priprav na OI v Parizu čez osem mesecev.

Preberite še:

Vid Botolin Dino Bošnjak
Sportal Bol in Ingebrigtsen spet najboljša, nagrada Bošnjaku povezana s Slovenijo
Ne spreglejte