Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Petek,
23. 10. 2015,
15.58

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Primož Kozmus slovo Brežice Bogdan Gabrovec

Petek, 23. 10. 2015, 15.58

7 let, 12 mesecev

Primož Kozmus: Verjamem, da lahko naredimo novega šampiona

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Brežiški dogodek Primoža Kozmusa je prinesel tisto, kar je bilo potihem pričakovati. Najuspešnejši slovenski atlet je naznanil slovo. Poklonit so se mu prišli številni športniki in funkcionarji.

V Viteški dvorani gradu v Brežicah se je poslovil slovenski atletski "vitez" Primož Kozmus. Čustvenega slovesa so se udeležili številni aktivni in upokojeni atleti, funkcionarji in Kozmusovi prijatelji, ki so pred uradnim začetkom dogodka lahko spremljali video izseke njegovih največjih tekmovalnih uspehov. Ker njegova upokojitev ni bila vnaprej napovedana, a zaradi težav s poškodbo, zaradi katere je izpustil celotno sezono pričakovana, je dvome uvodoma razblinil kar sam. "Da ne bo ugibanj, naj potrdim, da je res. Danes končujem svojo bogato športno pot," je uvodoma dejal olimpijski in svetovni prvak v metu kladiva.

Vabila s strani OKS in AZS

"To je dogodek, ki ga nismo pričakovali, a Primož nas je v času kariere večkrat presenetil. Verjamem, da bo svojo energijo prenesel tudi v prihodnosti pod okriljem Olimpijskega komiteja Slovenije. Za pravice športnikov se je začel zavzemati že v času kariere, morda celo nekoliko prehitro, a tudi za kakšno pozitivno kritiko smo mu hvaležni, saj se je po njegovi zaslugi marsikaj spremenilo. Želimo, da ostane z nami, saj bo s svojim imenom nadaljeval prepoznavnost Slovenije v svetu," je prvi povedal predsednik OKS Bogdan Gabrovec.

Martin Steiner, predsednik strokovnega sveta, je v času ko je Atletska zveza brez predsednika spregovoril v imenu krovne atletske organizacije. "Bil si velik šampion. Upam, da se tega zavedaš. Bil si olimpijski in svetovni prvak, več se ne da doseči. Bil si stalnica v svoji disciplini in lahko ti povem, da imaš velik renome tudi v tujini, kjer si se zapisal v zgodovino svoje discipline. Vem, da boš ostal zvest atletiki, zato te vabim v AZS, ker vem, da boš s svojim delom doprinesel h razvoju atletike," ga je osebno nagovoril Steiner.

Kozmus: Poskusil sem na vse možne načine, a ni šlo

"Vesel sem, da se vas je toliko odzvalo mojemu vabilu. Kar 21 let je trajala moja atletska pot. Začel sem oktobra 1994, ko sem prvič poprijel za kladivo. Mislim, da je pravi čas, da rečem, dovolj je. V načrtu sem imel vztrajati še eno leto, saj so igre v Riu de Janeiru pred vrati. Bile so realne možnosti za osvojitev olimpijske medalje, vendar mi fizično stanje to ni več dopuščalo. Poskusil sem na vse možne načine, a ni šlo, zato sem se odločil, da zaključim to uspešno zgodbo. Hvala, kar ste stali ob meni," je ob zaključku dejal Kozmus, ki je nedavno dopolnil 36 let.

Ne misli se ustaviti

"Ne mislim se še ustaviti. Hvalo za povabila OKS in AZS, na katere se bom z veseljem odzval. Novo zgodbo smo že začeli ustvarjati. Na Senovem smo zgradili metalni center, pripravili dobre pogoje za mlade in verjamem, da lahko naredimo novega šampiona, mogoče ne za olimpijske medalje, za širši svetovni vrh pa zagotovo," je zaključil Kozmus in se prvič v vlogi nekdanjega tekmovalca podružil s svojimi atletskimi prijatelji.

Ne spreglejte