Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Četrtek,
13. 6. 2013,
10.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Usain Bolt Justin Gatlin

Četrtek, 13. 6. 2013, 10.25

8 let

"Poraz med sezono ne pomeni dosti, v Moskvi bom zmagal"

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Drevi bo v Oslu potekal šesti miting letošnje diamantne lige. Prvi zvezdnik bo Jamajčan Usain Bolt, katerega naj poraz v Rimu ne bi vrgel iz tira. Prepričan je, da bo v Moskvi spet najhitrejši.

V Oslu bo Jamajčan tekel v zadnji disciplini večera, v teku na 200 metrov. Letos na tej razdalji še ni tekel, dvakrat pa je nastopil v teku na 100 metrov. Na Kajmanskih otokih je na začetku meseca maja s skromnim časom (10,09) komaj zmagal, v Rimu pa je doživel poraz proti Američanu Jastinu Gatlinu.

"Ogledal sem si tekmo iz Rima in govoril s trenerjem. Rekel je, da sem štartal dobro, delal nekoliko predolge korake, to pa je bilo tudi vse. Ko bom prišel domov, bova zagotovo rekla še kakšno besedo na to temo. Če moj trener ni zaskrbljen, tudi sam nisem. Trenutno ni zaskrbljen, tako da sem prepričan, da bom v Moskvi pripravljen za zmago," je na novinarski konferenci pred mitingom na štadionu Bislett dejal svetovni rekorder. Šestkratni olimpijski prvak ni vajen porazov na velikih tekmovanjih, na manj pomembnih tekmovanjih pa je tudi v preteklih sezonah že izgubljal: "Nekaj bi rad poudaril. Leta 2008 sem izgubil eno tekmo, a kasneje zmagal na olimpijskih igrah. Sezona 2010 je bila zame prehodna in že takrat sem rekel, da imajo drugi možnost, da me prehitijo. Premagal me je Tyson Gay. Lani me je na jamajških kvalifikacijah premagal Yohan Blake, pa sem nato ponovno zmagal na olimpijskih igrah. Poraz med sezono ne pomeni dosti, vedno se osredotočim na prvenstvo. Moj cilj sta letos teka na 100 in 200 metrov v Moskvi."

Očitno je pred nami še zanimiva šprinterska sezona. Najboljši letošnji izid drži Gay (9,86), odličen je tudi Gatlin, katerega je na zadnji tekmi premagal Francoz Christophe Lemaitre, na steze pa se vrača tudi Blake. Do avgustovskega prvenstva v Rusiji se znajo karte še nekajkrat premešati …

Ne spreglejte