SiolNET. Sportal Atletika
0,06

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Peti mesti Horvatove in Filipičeve v Franciji

0,06

termometer

Anita Horvat
Anita Horvat je na dvoranskem atletskem mitingu v francoskem Mondevillu v teku na 400 dosegla peti čas. Foto: Peter Kastelic

Anita Horvat je na dvoranskem atletskem mitingu v francoskem Mondevillu v teku na 400 dosegla peti čas (54,56), peta je bila tudi Neja Filipič v skoku v daljino (6,02 m), Žan Rudolf, tretji Slovenec na tekmovanju, pa je bil na 800 m osmi (1:53,04).

"Začela sem prepočasi in sta mi ušli dve tekmici. Ko bi jih morala prehiteti pa sta pospešili in sem ves drugi krog tekla po drugi progi. Na koncu so 'peli' še komolci, bilo je veliko prerivanja. Pričakovala sem boljši izid, po 53 sekundami," je pojasnila Horvatova, ki je zmagala v tretji skupini.

Tudi Rudolf ni bil zadovoljen z nastopom. "Organizacija tekme je bila slaba. Tu so bile štiri proge, startalo pa nas je deset, kot da bi bil tek na 1500 m. Sploh ne vem, kako naj ocenim nastop, prvič sem tako tekel. Vseh 800 m smo se tepli," je povedal Rudolf, ki bo normo (1:49,20) za evropsko dvoransko prvenstvo v Glasgowu skušal teči 9. februarja v belgijskem Gentu.

Razočarana je bila tudi Filipičeva: "Pri teku v zaletu nisem dobivala prave povratne informacije od steze, zelo težko sem razvijala hitrost. Očitno delam napake, ki jih moram v nadaljevanju najti in odpraviti."

Na 800 m je zmagal Amel Tuka iz Bosne in Hercegovine (1;50,71), na 400 m Ukrajinka Tetjana Mwelnik (52,99), v skoku v daljino pa Belorusinja Nastassja Mirončik Ivanova (6,52 m).

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin