Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 5. 2022,
20.47

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Lamont Marcell Jacobs sprinter 100 metrov atletika

Sreda, 18. 5. 2022, 20.47

1 leto, 11 mesecev

atletski miting, savona

Odličen tek rekordne Horvatove, olimpijski prvak se je vrnil z zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
Anita Horvat | Anita Horvat je v Savoni v teku na 800 m z osebnim rekordom 2:01,60 zasedla drugo mesto.  | Foto Vid Ponikvar

Anita Horvat je v Savoni v teku na 800 m z osebnim rekordom 2:01,60 zasedla drugo mesto.

Foto: Vid Ponikvar

Anita Horvat (Velenje) je na atletskem mitingu v italijanski Savoni v teku na 800 m z osebnim rekordom 2:01,60 zasedla drugo mesto. Edina slovenska predstavnica na tekmi in državna rekorderka na 400 m je s tem za skoraj dve sekundi izboljšala svoj prejšnji rekord na dva stadionska kroga (2:03,30).

Zelo sem zadovoljna. Cilj je bil, da tečem od starta do konca z vodilnimi. V zaključku sem imela tudi dober finiš, četudi mi ni uspelo premagati ukrajinske tekmovalke, ki je zmagala po fotofinišu z dvema stotinkama prednosti. Nisem se obremenjevala s časom, ki naj bi ga dosegla, ampak sem gledala na svoj tek in dosežek. V tej sezoni bom tekla na obeh razdaljah, več sicer na 800 m, ki bo moja naslednja razdalja na mitingu v Trstu 28. maja. V začetku junija pa bom v Avstriji tekla na 400 m," je povedala Horvatova.

Z rekordom mitinga je zmagala Ukrajinka Olga Ljakova (2:01,58). Horvatovo je dobra sekunda ločila od norme za evropsko prvenstvo v Nemčiji (2:00,40), za svetovno prvenstvo v ZDA pa je norma še nekoliko višja (1:59,50).

 Lamont Marcell Jacobs je zmagal na prvi tekmi na 100 m po osvojenih dveh zlatih kolajnah na olimpijskih igrah v Tokiu.  | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Lamont Marcell Jacobs je zmagal na prvi tekmi na 100 m po osvojenih dveh zlatih kolajnah na olimpijskih igrah v Tokiu. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Italijanski sprinter Lamont Marcell Jacobs je na istem mitingu zmagal na prvi tekmi na 100 m po osvojenih dveh zlatih kolajnah na olimpijskih igrah v Tokiu. Sedemindvajsetletnik ob nekoliko premočnem vetru slavil s časom 9,99 v kvalifikacijah, nato pa v finalu zmagal z 10,04.

V ZDA rojeni Italijan, v Tokiu je lani slavil tako na 100 m kot z italijansko štafeto 4x100 m, bi se moral prejšnji konec tedna v Nairobiju pomeriti s srebrnim z olimpijskih iger, Američanom Fredom Kerleyjem, vendar je moral Italijan zaradi črevesnih težav tik pred zdajci odpovedati nastop, piše francoska tiskovna agenciija AFP.

Pred šestimi tedni je sicer Jacobs v Beogradu zmagal in osvojil naslov svetovnega prvaka na 60 metrov v dvorani, v finalu je po fotofinišu premagal tudi branilca naslova in svetovnega prvaka na 100 metrov, Christiana Colemana iz ZDA.

Preberite še:

Kristjan Čeh
Sportal Kristjan Čeh poletno sezono odprl s svojim najboljšim izidom leta
Anita Horvat
Sportal Horvatova z dvema zmagama v Mariboru
Mitja Krevs
Sportal Krevs z osebnim rekordom v Londonu na peto mesto večne slovenske lestvice
Ne spreglejte