SiolNET. Sportal Atletika
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Najboljši gorski tekači Evrope se bodo za naslove merili v Sloveniji

0

termometer

Slovenija je dobila organizacijo evropskega prvenstva v gorskih tekih leta 2017. Gostitelj bo mesto Kamnik, tekmovalci pa bodo tekli na Veliko planino.

Evropska atletska zveza (EAA) je na zadnjem zasedanju izvršnega odbora v Gibraltarju organizacijo zaupala Kamniku, evropsko prvenstvo pa bo na sporedu 8. julija prihodnje leto. Klub gorskih tekačev Papež se je z organizacijo izkazal že leta 2010, ko je na isti progi potekalo svetovno prvenstvo.

"Odločitev evropske zveze je bila pričakovana, saj je v Kamniku že bilo uspešno izvedeno 26. svetovno prvenstvo v gorskih tekih leta 2010. Organizacijsko bomo logistiko ponovili, proga pa se je že pred šestimi leti tekmovalcem vtisnila v spomin kot ena najlepših in najbolj slikovitih. Povsem zaupamo organizatorju KGT Papež, ki se je že večkrat izkazal kot izkušen organizator, saj je poleg prvenstva leta 2010 že sedemkrat gostil tekme za svetovni pokal v gorskih tekih na Grintovcu," je za Atletsko zvezo Slovenije (AZS) povedal Tomo Šarf, predsednik Združenja za gorske teke pri AZS.

Na prvenstvu bodo tekmovali v štirih kategorijah, tekmovanje pa bo potekalo na treh progah, saj članice in mladince čaka ista pot proti vrhu. Za vse bo cilj na Gradišču, ki je s 1.660 metri najvišja točka Velike planine. Člani bodo morali preteči 12 kilometrov, članice in mladinci 8,5 kilometra, mladinke pa se bodo pomerile na 4,5 kilometra dolgi progi.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin