SiolNET. Sportal Atletika
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na državnem prvenstvu v gorskih tekih tekmovalci iz vseh vetrov

3

termometer

Gorskim tekačem so se na državnem prvenstvu na Ratitovcu pridružili še nekateri kolesarji, biatlonci, turni smučarji ...

V Železnikih je bil članski štart 19. teka na Ratitovec, ki je štel kot državno prvenstvo za članske in mladinske kategorije. Člani so morali preteči več kot 12 km ter premagati skoraj 1200 m višinske razlike.

Med moškimi je ob odsotnosti Mitje Kosovelja, ki je nastopil na prvi tekmi svetovnega pokala, presenetljivo zmagal kolesarski veteran Miran Cvet , ki je na vrh Ratitovca pritekel v času 1;07:51. Gorskega tekača Simona Aliča je prehitel za skoraj dve minuti. Tretji je bil maratonec Aleš Žontar.

Sledila sta Kuhar in olimpijec Bauer

Da se na nekaterih strmih gorsko-tekaških preizkušnjah lahko s tekači uspešno kosajo tudi športniki iz drugih vetrov sta poleg zmagovalca dokazala še najuspešnejši slovenski turni smučar Nejc Kuhar in biatlonec Klemen Bauer, ki sta osvojila četrto oziroma peto mesto.

Neja Kršinar je bila najhitrejša pri dekletih, ki so morala preteči dobrih sedem kilometrov in premagati skoraj 800 metrov višinske razlike. Drugo mesto je osvojila veteranka Valerija Mrak, tretja pa je bila Jana Bratina.

Med mladinci si je državni naslov pritekel Aljaž Božič, med mladinkami pa Ana Čufer.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin