Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 2. 2016,
22.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Luka Janežič atletika rekord

Petek, 12. 2. 2016, 22.07

8 let

Luka Janežič je izboljšal lastni slovenski rekord

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Slovenski atlet Luka Janežič je na dvoranskem mitingu v Linzu v Avstriji zmagal v teku na 400 m in s časom 46,32 sekunde krepko izboljšal svoj slovenski rekord.

Poleg nove rekordne znamke na 400 metrov je Luka Janežič postavil trenutno šesti izid sezone na svetu. Prav v Linzu je 31. januarja na slovenskem dvoranskem prvenstvu v krožnih tekih tekel prejšnji slovenski rekord 46,54 sekunde. Konec januarja je Janežič v svojem prvem nastopu v zimski sezoni tekel hitreje od norme (46,70) za nastop na dvoranskem svetovnem prvenstvu marca v Portlandu v ZDA; normo za to tekmovanje je sicer dosegel že lani.

Dvajsetletni Janežič je bil bronast na lanskem EP za mlajše člane v estonskem Talinu, na svojem prvem članskem svetovnem prvenstvu avgusta lani v Pekingu pa je v kvalifikacijah teka na 400 m zasedel skupno 28. mesto med 44 tekmovalci in za 20 stotink zgrešil polfinalni nastop. S 45,28 sekunde pa je dosegel državni rekord in tudi normo za olimpijske igre v Riu de Janeiru.

"Tek je bil zelo hiter prvih 200 m in sem vedel, da če bom prišel prvi v drugi krog, da bo šlo blizu državnega rekorda in hvala, da mi je Turek dihal za ovratnik tako da sem moral dati vse od sebe do konca. Sedaj me čaka v sredo se močnejši miting v Dublinu in nato še Madrid potem bo trener določil kako in kaj," je po nastopu dejal Janežič.

Zmaga tudi za Majo Mihalinec

Najboljša slovenska atletinja lanskega leta Maja Mihalinec je na dvoranskem mitingu v Linzu prepričljivo zmagala v teku na 60 m (7,28). Mihalinčeva je že v kvalifikacijah s 7,32 sekunde dosegla najboljši izid med vsemi in za stotinko izboljša svoj dosežek sezone iz francoskega Eubonna, kjer je 9. februarja tekla 7,33. Ta dva časa je v finalu še izboljšala in zlahka ugnala Čehinjo Nikolo Bendovo (7,49) in Britanko Lukesho Morris (7,51).

Tomičeva je v kvalifikacijah tekla 8,25,v finalu pa še štiri stotinke hitreje in je zaostala le za Belorusinjo Alino Talaj (8,21). Tretja je bila Hrvatica Ivana Lončarek (8,25), Šepetavčeva pa je bila četrta skupaj z Britanko Yasmin Miller.

Ne spreglejte