Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Ponedeljek,
16. 5. 2011,
21.15

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

IAAF Liu Xiang

Ponedeljek, 16. 5. 2011, 21.15

5 let, 8 mesecev

Liu: Zmagal sem, ker Oliver ni tekel, kot zna

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Vrhunec drugega mitinga diamantne lige v Šanghaju je bil moški tek na 110 metrov z ovirami, kjer je domači superzvezdnik Liu Xiang poskrbel za presenečenje in premagal Američana Davida Oliverja.

''Tokrat sem poizkusil z novo tehniko sedmih namesto osmih korakov do prve ovire in obneslo se je odlično. Bil sem tudi najhitrejši iz štartnih blokov. Zelo, zelo sem navdušen nad rezultatom, ki ga nisem pričakoval. Mislim pa, da sem zmagal, ker Oliver tokrat ni pokazal vsega, kar zna. Izgledal je nekoliko nervozen, mislim, da ni bil sproščen,'' je po zmagi s časom 13,07, kar je tudi najboljši izid letošnje sezone, dejal Kitajec Liu Xiang, nekdanji svetovni in olimpijski prvak v teku na visokih ovirah. ''Moj štart ni bil dober. Želim si, da bi imel odgovor na vprašanje, zakaj sem nastopil slabo. Moral bom oditi in trenirati še močneje, da bom pripravljen za naslednje velike tekme,'' pa je dejal David Oliver, ki je bil premagan prvič po 31. avgustu 2009.

Powell: Tak je bil plan

''Končati tek brez poškodb. Tak je bil plan in to sem storil. Trener mi je naročil, naj ne pretiravam, zato sem z dosežkom zadovoljen," je dejal zmagovalec teka na 100 metrov, Jamajčan Asafa Powell, ki je že 66-ič v karieri tekel pod 10 sekundami. Zmagal je s časom 9,95. Na naslednjem mitingu diamantne lige v Rimu se bo pomeril s svetovnim rekorderjem Usainom Boltom.

Zanimiv obračun je bil tudi v ženskem teku na najkrajši razdalji, kjer je ameriško-jamajški med Carmelito Jeter in Veronico Campbell-Brown dobila slednja. ''Zelo sem vesela. To je darilo za rojstni dan,'' je bila navdušena Jamajčanka, ki je zmagala s časom 10,92. ''Veronica je zelo dobro štartala. Sama nisem tekla tako, kot bi si želela, a sezona je dolga, tako da mi ni hudega," pa je tek komentirala poraženka Jeterjeva.

Najboljši izid sezone na svetu je v teku na 3000 metrov z zaprekami postavil Kenijec Birmin Kipruto. ''To je moj najhitrejši uvodni tek sezone. Že naslednjič bom tekel pod osmimi minutami. Mislim, da bo nadaljevanje sezone prineslo nekaj zelo dobrega,'' je dejal olimpijski prvak Kipruto, ki je v Šanghaju tekel 8:02,28.

Vlašić: Nisem še v formi

V skoku v višino za ženske je pričakovano zmagala Hrvatica Blanka Vlašić, ki pa je s preskočenimi 194 cm zaostala za svojimi sposobnostmi. "Moj cilj je bila zgolj zmaga. Nisem v pravi formi. Zelo sem utrujena," je dejala Vlašićeva, ki bo nastopila tudi v Rimu, Rabatu in New Yorku. Podobno kot Hrvatica je letošnji najboljši izid sezone izenačil tudi Avstralec Mitchell Watt, le da je njegov izid veliko bolj vrhunski. V daljino je skočil 844 cm: "V Daeguju moram osvojiti medaljo. Moj cilj je 850 cm. Avstralski rekord je 849 cm, zato bi bil ta dosežek nekaj posebnega.''

Ne spreglejte