SiolNET. Sportal Atletika
0,03

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Krovna atletska zveza ustavila postopek za ponovno vključitev Rusije

Rusija si še ni oddahnila: težav še ni videti konec

0,03

termometer

doping
Foto: Reuters

Mednarodna atletska zveza je ustavila proceduro za ponovno vključitev Rusije in je razmišljala tudi o popolni izključitvi te države iz športa. Za to so se pri krovni zvezi odločili nekaj dni po tem, ko so zaradi dopinških kršitev suspendirali predsednika ruske atletske zveze in še nekaj visokih uradnikov zveze.

S tem so omenjeni dodatno ogrozili nastop ruskih atletov na olimpijskih igrah prihodnje leto v Tokiu. "Ljudje, s katerimi smo imeli opravka, so bili vsi supendirani," je dejal predsednik IAAF Sebastian Coe in dodal, da so zato ustavili potencialno ponovno vključitev Rusije v svetovno atletiko.

Mednarodna zveza, nekdaj znana kot IAAF, zdaj pa kot World Athletics, je prvič Rusijo zaradi dopinga kaznovala novembra 2015. Četrtkove obtožbe na račun ruske zveze, ki naj bi ovirala preiskavo skakalca v višino Danila Lisenka, pa so še poglobile krizo.

Po prvem dnevu zasedanja izvršnega odbora mednarodne zveze v Monaku so še sporočili, da čakajo odločitev Svetovne protidopinške agencije 9. decembra, a da razmišljajo še o izključitvi ruske zveze in prepovedi nastopa tudi ruskih atletov pod nevtralno zastavo.

Preberite še:

Harrison Dillard Sportal Umrl je legendarni ameriški atlet Harrison Dillard Danil Lisenko Sportal Štirje predstavniki ruske atletike v primeru Lisenko suspendirani

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin