SiolNET. Sportal Atletika
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Gay le na 100 m, da vendarle pride v London

1

termometer

 | Foto:
Vrsta poškodb je Tysonu Gayu vzela večji del zimskih priprav na olimpijsko sezono. Zdaj se bo osredotočil le na 100 metrov, da se vsaj v tej disciplini prebije v London.

Ameriški šprinter Tyson Gay je dokončno odpisal nastop na 200 metrov na londonskih olimpijskih igrah. Zaradi vrste poškodb, ki so ga pestile v zadnjem letu dni, se ne more dovolj dobro pripraviti za dve disciplini in se bo tako v zadnjih mesecih pred Londonom 2012 osredotočil le na eno – torej na 100 metrov. "Edino logično je, da se po vseh težavah v zadnjem letu osredotočim na 100 metrov. Na ameriških izbirnih tekmah bom ves trud vložil na eno tekmo. Za 200 metrov tako ali tako niti nimam kvalifikacijskega časa."

Gay še ni uvrščen v ameriško reprezentanco za olimpijske igre. V London potujejo trije najboljši Američani iz posamezne discipline na ameriških izbirnih tekmah. "Ne bo lahko. Vedno pride naprej nekdo, ki ga ne pričakuješ in ukrade mesto enemu od favoritov. A vseeno pričakujem, da se mi uspe uvrstiti v olimpijsko ekipo." Rezervni scenarij, da bi ta 29-letnik vendarle nastopil na olimpijskih igrah, je ameriška štafeta 4x100 metrov.

Tysonova najboljša leta so sicer že daleč: leta 2007 je bil svetovni prvak na 100 in 200 metrov, kasneje pa je padel v senco jamajškega zvezdnika Usaina Bolta. Na prejšnjih olimpijskih igrah v Pekingu je ostal brez kolajne. Od začetka profesionalne kariere se je soočal s poškodbami, v zadnjem času pa jih je vse več. Lani mu je del sezone vzela poškodba kolka in posledična operacija. V zadnjih mesecih pa ga spet težijo bolečine v dimljah in ahilovi tetivi. "Ostale poškodbe so s časom izginile, te pa se mi pojavljajo že od leta 2009. Kratek čas jeseni je bilo nekoliko bolje, sicer pa sem vse do pred petih tednov obiskoval le rehabilitacijo. Januarja sem lahko le rekreativno tekel. Šele zdaj lahko tečem nekoliko hitreje," razlaga Gay, ki si po razočaranju v Pekingu res želi londonskega nastopa. "Rad bi bil zdrav in imel priložnost za kolajno. Pred mano so trije najtežji meseci v karieri, da bi se vendarle dobro pripravil za izbirno tekmo."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin