Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 6. 2015,
19.53

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

diamantna liga Rim

Četrtek, 4. 6. 2015, 19.53

6 let, 7 mesecev

Gatlin v Rimu 9,75, ruska lepotica znova na vrhu, padec in zlom zapestja olimpijske prvakinje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na četrtem mitingu diamantne lige v Rimu je bilo postavljenih pet najboljših izidov sezone na svetu. Slovenskih predstavnikov v večnem mestu ni bilo.

Američan Justin Gatlin je tudi na mitingu Golden Gala potrdil odlično formo. V teku na 100 metrov je zmagal s časom 9,75 in za stotinko sekunde zaostal za lastnim najboljšim dosežkom sezone.

Najhitrejši letošnji tek so gledalci na olimpijskem štadionu videli na razdalji 800 metrov. Štirje tekači so se spustili pod mejo 1:44, najhitrejši pa je bil svetovni prvak, Etiopijec Mohammed Aman (1:43,56).

Najboljši izid sezone na svetu je pričakovano padel tudi v teku na 5000 metrov, nekoliko manj pričakovan pa je bil zmagovalec, saj je z odličnim časom 12:58,39 slavil 17-letni Etiopijec Yomif Kejelcha, ki je sicer zmagal že v Eugenu, a s precej slabšim rezultatom.

V teku na 400 metrov z ovirami je slavil Američan Johnny Dutch, ki je s časom 48,13 le za štiri stotinke sekunde zaostal za najboljšim izidom sezone na svetu.

Mladi Kubanec znova blizu 18 metrov

Mladi Kubanec Pedro Pablo Pichardo je v troskoku zmagal s 17,96 metra in se znova približal magični meji 18 metrov, ki jo je letos dvakrat že preletel. Kubanci so dosegli trojno zmago.

Francoski skakalec ob palici Renaud Lavillenie ni bil najbolje razpoložen, zmagal pa je s preskočenimi 591 centimetri.

V suvanju krogle je zmagal dvakratni svetovni prvak David Storl. Nemec je kroglo sunil 21,46 metra. V metu kopja pa je slavil Čeh Vitezslav Vesely (88,14 m), ki je opravil le dva meta. Drugi je bil Kenijec Julius Yego, ki je s 87,71 metra postavil nov državni rekord.

V odsotnosti najboljših šprinterk je bila v teku na 200 metrov najhitrejša Američanka Jeneba Tarmoh (22,77), na dvakrat daljši razdalji pa s časom 50,36 njena rojakinja Francena McCorory.

Američanka Jenny Simpson je ponovila uspeh iz Eugena in zmagala v teku na 1500 metrov, hkrati pa je s časom 3:59,31 postavila tudi najboljši izid sezone na svetu. To je uspelo tudi zmagovalki v teku na 3000 metrov z zaprekami. Kenijka Hyvin Kiyeng je zmagala s časom 9:15,08.

V teku na 100 metrov z ovirami so imele kar tri tekmovalke veliko smole in so končale na tartanu. Bržkone jo je najslabše odnesla olimpijska prvakinja Sally Pearson. Avstralka je ob prehodu čez oviro grdo padla in si zlomila in izpahnila zapestje. Več kot polovico proge je vodila letos najhitrejša Jasmin Stowers, ki pa je tudi izgubila ritem na eni izmed ovir in padla. Smolo favoritinj je izkoristila Američanka Sharika Nelvis, ki je zmagala z osebnim rekordom 12,52.

Uspešna vrnitev Blanke Vlašić

Ruska lepotica Darja Klišina, ki na uvodnih mitingih ni blestela, je tokrat poletela 689 centimetrov in zmagala v skoku v daljino. "Po tekmi v Eugenu sem bila zelo razočarana, saj je tam moja najljubša steza. Danes sem naredila nekaj dobrih skokov, a moram še popraviti nekaj stvari za skok prek sedmih metrov," je po zmagi dejala Klišina.

Uspešno se je vrnila Blanka Vlašić. Hrvatica je preskočila 197 centimetrov in osvojila drugo mesto, premagala pa jo je Španka Ruth Beitia, ki je preskočila 200 centimetrov, kar je najboljši izid sezone na svetu.

Svojo superiornost pa še naprej dokazuje Sandra Perković. Hrvatica je z rezultatom 67,92 metra spet prepričljivo slavila v metu diska. "Pričakovala sem met okoli 69 metrov, zato nisem povsem zadovoljna z dosežkom," je dejala olimpijska prvakinja.

Ne spreglejte