Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
6. 2. 2021,
21.38

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

Filip Jakob Demšar atletika

Sobota, 6. 2. 2021, 21.38

3 leta, 2 meseca

dvoranski miting, columbia

Demšar z osebnim rekordom znova potrdil normo za EP, a to se zanj vse bolj odmika

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Filip Jakob Demšar | Filip Jakob Demšar je na dvoranskem mitingu v Columbii v ZDA v teku na 60 m ovire zmagal in s 7,81 sekunde postavil osebni rekord ter znova potrdil normo za marčevsko evropsko prvenstvo. | Foto Peter Kastelic

Filip Jakob Demšar je na dvoranskem mitingu v Columbii v ZDA v teku na 60 m ovire zmagal in s 7,81 sekunde postavil osebni rekord ter znova potrdil normo za marčevsko evropsko prvenstvo.

Foto: Peter Kastelic

Slovenski atlet Filip Jakob Demšar je na dvoranskem mitingu v Columbii v ZDA v teku na 60 m ovire zmagal in s 7,81 sekunde postavil osebni rekord ter znova potrdil normo (7,88) za nastop na dvoranskem evropskem prvenstvu marca v poljskem Torunu. Drugi je bil Jamajčan Lafranz Campbell (7,88), tretji pa z istim časom Američan Stephon Torrence.

Maruša Mišmaš Zrimšek
Sportal Mišmaš Zrimškovi zmaga, Lukanovi drugo mesto in norma za dvoransko EP

Demšar je 17. januarja z dosedanjim osebnim izidom 7,86 sekunde osvojil drugo mesto na otvoritveni tekmi svoje univerze Južne Karoline, kjer študira fiziko.

"V kvalifikacijah sem tekel 7,91 in sem bil zelo zadovoljen. Uro in pol pozneje sem imel v finalu priložnost, da ta čas še izboljšam. Zelo dobro sem se vmes ogrel in dobro pripravil za start. Bil sem samozavesten, tek je bil tehnično dobro izveden in hiter. Sedaj sem med 16 najboljšimi po času, ki bodo lahko nastopili marca na finalu univerzitetnega ameriškega prvenstva NCCA," je pojasnil Demšar.

Maja Mihalinec
Sportal Maja Mihalinec Zidar do prestižne zmage v Berlinu

Dolžnost, da tekmuje za univerzo

"EP na Poljskem se zame odmika, tudi zaradi pandemije novega koronavirusa. Če bi bil v Evropi pozitiven, potem ne bi mogel tekmovati v ZDA. Tu imam polno štipendijo in kar dolžnost je, da tekmujem za univerzo. Imam pa še nekaj tekmovalnih ciljev v tej dvoranski sezoni. Želim se spustiti pod mejo 7,80 sekunde. Glede na to, kako med to sezono napredujem, lahko to storim in izboljšam tudi slovenski rekord do 23 let," je še napovedal Demšar, ki je na evropskem dvoranskem prvenstvu nastopil že pred dvema letoma.

Preberite še:

Jaroslava Mahučih
Sportal Izjemen dosežek ukrajinske najstnice
Ne spreglejte