Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
6. 2. 2021,
17.37

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16

1

Natisni članek

Maruša Mišmaš Zrimšek Klara Lukan

Sobota, 6. 2. 2021, 17.37

3 leta, 2 meseca

kvalifikacije za dvoransko atletsko prvenstvo, novo mesto

Mišmaš Zrimškovi zmaga, Lukanovi drugo mesto in norma za dvoransko EP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16

1

Maruša Mišmaš Zrimšek | Maruša Mišmaš Zrimšek je bila v teku na 15000 metrov najhitrejša. | Foto Peter Kastelic/ Sportida

Maruša Mišmaš Zrimšek je bila v teku na 15000 metrov najhitrejša.

Foto: Peter Kastelic/ Sportida

Maruša Mišmaš Zrimšek (Mass) je v drugem delu kvalifikacij za dvoransko atletsko prvenstvo v Novem mestu zmagala v teku na 1500 m in s časom 4:10,08 slabih pet sekund zaostala za slovenskim rekordom (4:05,44) Jolande Čeplak iz leta 2002. Druga je bila Klara Lukan (Kladivar), ki je z 4:15,51 dosegla normo (4:17,00) za dvoransko EP marca na Poljskem 

Maja Mihalinec
Sportal Maja Mihalinec Zidar do prestižne zmage v Berlinu

Zala Istenič je na 60 m s prepričljivo zmago in časom 7,55 sekunde za 15 stotink zaostala za normo (7,40) za EP v Torunu na Poljskem. Matevž Šuštaršič (Krka) je bil edini, ki je to razdaljo pretekel pod sedmimi sekundami (6,99), najhitrejši Slovenec ta čas Nick Kočevar je bil diskvalificiran že v kvalifikacijskem teku.

Pozno popoldne je na 400 m zmagal Jure Grkman (Kamnik) z 48,05; Grkman je konec prejšnjega meseca na Dunaju tako kot Jure Grahovac izpolnil normo (47,60) za EP.

Lukanova je imela normo za EP že v teku na 3000 m, Mišmaš Zrimškova pa tako za 3000 kot 1500 m. "Današnji nastop sem vzela kot trening. Cilj je bil, da celoten prvi del odtečem v enakomernem ritmu 34 sekund na krog, ter da nato zadnjih 400 m opravim na polno, na vso moč. To mi je povsem uspelo in sem zadovoljna, tudi z doseženim časom, saj je to moj najboljši izid v samostojnem teku," je povedala Mišmaš Zrimškova.

Jaroslava Mahučih
Sportal Izjemen dosežek ukrajinske najstnice

Klara Lukan si je zagotovila normo za dvoransko EP. | Foto: Peter Kastelic/ Sportida Klara Lukan si je zagotovila normo za dvoransko EP. Foto: Peter Kastelic/ Sportida

Lepo izhodišče in potrditev

V francoskem Lievinu bo 9. februarja ponovno tekla tudi na 2000 metrov z zaprekami, na katerem je lani na prostem dosegla drugi izid vseh časov na svetu.

"Zelo sem zadovoljna s svojim uvodom v letošnjo dvoransko sezono, saj sem tekla v načrtovanem ritmu. Tekma je bila pripravljalna za naslednji vikend, ko bom na DP v Novem mestu tekla na 3000 m. Želela sem občutiti pravi tekmovalni ritem in to mi je uspelo. To je lepo izhodišče za naprej in potrditev, da sem dobro delala v pripravljalnem obdobju," pa je pojasnila Lukanova.

Ne spreglejte