Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
24. 2. 2024,
1.24

Osveženo pred

2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,78

Natisni članek

Kristjan Čeh Kristjan Čeh met diska

Sobota, 24. 2. 2024, 1.24

2 meseca

Kristjan Čeh do prepričljive zmage na dvoranskem mitingu v Berlinu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,78
Kristjan Čeh | Kristjan Čeh je prepričljivo slavil na dvoranskem mitingu srebrne svetovne serije v Berlinu v metu diska. | Foto Reuters

Kristjan Čeh je prepričljivo slavil na dvoranskem mitingu srebrne svetovne serije v Berlinu v metu diska.

Foto: Reuters

Najboljši slovenski atlet Kristjan Čeh je prepričljivo zmagal na dvoranskem mitingu srebrne svetovne serije v Berlinu v metu diska, s 65,72 m je postavil rekord tekmovanja ISTAF v nemški prestolnici. Preostali njegovi trije tekmeci so bili Nemci. Drugi je bil Henrik Janssen z 61,92 m, tretji Daniel Jasinki (61,91 m).

 

Filip Jakob Demšar je bil pred tem v teku na 60 m ovire s 7,81 sekunde v kvalifikacijah skupno deveti. S tem je za sedem stotink zgrešil finale, za 11 pa zaostal za osebnim rekordom.

"Fizično sem sposoben teči osebni rekord, a sem bil med tekom malo preveč nezbran. Na ogrevanju sem se dobro počutil, a tek potem ni bil dober. Utrujen sem po seriji tekem. Pred dvoranskim SP se moram spočiti in prepričan sem, da bo potem v Glasgowu konec naslednjega tedna znova steklo," je pojasnil Demšar.

Po koncu ostalih disciplin so nastopil v posebnem dvoranskem tekmovanju še v metu diska, kjer so se z atletinjami, ki mečejo kilogramsko orodje, s še enkrat težjim diskom pomerili atleti. Čeh je bil boljši tudi od vseh tekmovalk, Christophom Harting pa je zaostal za vsemi, tudi za svojo ženo Julio, ki je bila med metalkami zadnja (60,61 m), oba pa že več kot pol desetletja ne nastopata na največjih tekmovanjih.

Čeh je začel 64,99 m in izboljšal rekord mitinga, ki ga je imel doslej domačin Martin Wierig, ki je leta 2014 vrgel 64,82 m. Ptujčan je nato nadaljeval s 65,72 m, v tretjem poskusu pa je ostal brez veljavnega izida, ko je zadel zaščitno mrežo. Tako je bilo tudi v četrtem, zadnjem metu.

S tem je ostal nedotaknjen najboljši izid na svetu doslej v dvorani, tu se svetovni rekordi v tej disciplini ne štejejo. Leta 2009 ga je dosegel Gerd Kanter, sedanji estonski trener Čeha je tedaj vrgel 69,51 m.

Preberite še:

SP atletika Lia Apostolovski
Sportal Lia Apostolovski v močni konkurenci zmagala v Madridu

 

Ne spreglejte