Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 2. 2024,
22.09

Osveženo pred

2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,57

Natisni članek

Skok v višino Lia Apostolovski

Petek, 23. 2. 2024, 22.09

2 meseca

Tekmo v Madridu je izbrala z namenom

Lia Apostolovski v močni konkurenci zmagala v Madridu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,57
SP atletika Lia Apostolovski | Slovenska atletinja Lia Apostolovski je z zmago na dvoranskem mitingu v Madridu potrdila odlično formo pred dvoranskim SP v Glasgowu. | Foto Peter Kastelic/AZS

Slovenska atletinja Lia Apostolovski je z zmago na dvoranskem mitingu v Madridu potrdila odlično formo pred dvoranskim SP v Glasgowu.

Foto: Peter Kastelic/AZS

Slovenska atletinja Lia Apostolovski je na dvoranskem mitingu zlate svetovne serije v Madridu v skoku v višino z 1,89 metra zmagala. S tem je v močni konkurenci potrdila dobro formo pred dvoranskim svetovnim prvenstvom v Glasgowu od 1. do 3. marca, kjer bo v odsotnosti Tine Šutej prvo ime šestčlanske slovenske reprezentance.

 

Druga je bila Ella Junnila, ki je tudi preskočila 1,89 m, a je imela več poskusov na prejšnji višini. Finka je bila bronasta pred tremi leti na dvoranskem evropskem prvenstvu v Torunu.

Tretja s prav tako 1,89 m je bila Airine Palšyte iz Litve, nekdanja dvoranska evropska prvakinja (2017). V Glasgowu je bila bronasta na dvoranskem EP pred petimi leti, pred osmimi pa je bila evropska prvakinja na prostem.

Šele šesta je bila Avstralka Eleanor Patterson, ki bo v Glasgowu branila srebro s prejšnjega SP pred dvema letoma v Beogradu. Nekdanja svetovna prvakinja na prostem, najboljša je bila leta 2022 v Eugenu, je bila avgusta lani na SP v Budimpešti druga.

Lia Apostolovski | Foto: Reuters Foto: Reuters

Tekmo v Madridu je izbrala s posebnim namenom

"Prvič sem tekmovala na zlati seriji v dvorani in sem zelo vesela dosežka pred SP na Škotskem. Dobra konkurenca me le spodbudi in motivira, da nastopim še bolje. Zelo dobro se v taki zasedbi počutim in tekmujem," je povedala Apostolovski.

Tekmo v španski prestolnici je izbrala s posebnim namenom. "Želela sem preizkusiti skakališče, ki je podobno tistemu v Glasgowu. Na nekaj prejšnjih tekmah sem nastopila na podlagi, položeni na deske. Tokrat je bila trda podlaga in s tem dobra priprava za SP. Pogoji za nastop niso bili najboljši, ker je bilo zelo mrzlo. A sem bila v takih razmerah najboljša, zelo suvereno sem skakala, tudi na višjih višinah. Res sem zelo zadovoljna," je dodala Apostolovski.

Članica ljubljanskega Maasa je začetno višino tekme, 1,75 m, izpustila, nato pa v prvih poskusih nadaljevala na 1,80 m in 1,85 m. V drugem skoku je zmogla 1,89 m, ko je tudi prevzela vodstvo. Na 1,92 m je bila trikrat neuspešna.

Preberite še:

SP atletika Lia Apostolovski
Sportal Na Škotsko šest slovenskih atletov in atletinj

 

Ne spreglejte