SiolNET. Sportal Atletika
0,08

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Rennerju za bron pet tisoč evrov, trenerju polovica tega zneska

Bronasti junak je doma: Kolajne še nisem začutil, se pa zavedam, da sem dosegel uspeh

0,08

termometer

Robert Renner Amsterdam 2016
Foto: Peter Kastelic

Atletska zveza Slovenije (AZS) je po vrniti 19-članske reprezentance z evropskega prvenstva v Amsterdamu pripravila sprejem, na njem pa je predsednik zveze Roman Dobnikar Robertu Rennerju, ki je osvojil bron v skoku s palico, izročil ček s pet tisoč evrov nagrade, polovico tega zneska pa bo prejel njegov trener Milan Kranjc.

"Še vedno nisem začutil kolajne, kot sem že rekel, se to pri meni zgodi pozneje. Iz dneva v dan pa se zavedam, da sem dosegel velik uspeh, ki ga ni nihče pričakoval. Zato se mi bo odprlo veliko več poti v atletiki, obenem bodo pričakovanja drugih še večja, tega se veselim in sem na to pripravljen. Izkoristil sem prvo priložnost, ki sem jo dobil na svojem prvem EP na prostem in že pri dvaindvajsetih letih osvojil člansko medaljo, ki je bila prej cilj moje tekmovalne poti. Toda vedno si lahko boljši, tudi v Amsterdamu bi bilo lahko tako, vendar se je glede na vse izteklo fantastično," je ocenil 22-letni Renner, dobitnik medalj, tudi zlatih, v mlajših starostnih kategorijah.

Zaostrene norme

Za SP marca letos v Portlandu je bila norma na nastop v skoku v višino kar 5,77 metra, kar je več od slovenskega rekorda Rennerja, ki bi sicer zadoščal za medaljo na večini velikih tekem zadnjem obdobju, ter krepko prek dosežkov, ki jih je prva trojica v slabih vremenskih razmerah zmogla na letošnjem EP.

"OI so druga pesem kot EP ne glede na to, da je večina svetovnega vrha iz Evrope. Prišli bodo dodatni tekmovalci, ki se bodo bojevali za odličja in bo veliko veliko težje," je proti Riu še pogledal 22-letnik. "OI so druga pesem kot EP ne glede na to, da je večina svetovnega vrha iz Evrope. Prišli bodo dodatni tekmovalci, ki se bodo bojevali za odličja in bo veliko veliko težje," je proti Riu še pogledal 22-letnik. Foto: Sportida

"Ni pošteno, da so norme tako zaostrene. Izid, dosežen v finalu EP, ne bi zadostoval za uvrstitev na prvenstvo, v Amsterdamu pa sem osvojil medaljo in sem do nje prišel iz ozadja. Sam se trenutno ukvarjam z zadnjimi pripravami in tekmovanji pred OI. Te so že prihodnji mesec. Ne bi rad nič napovedoval. Prvi cilj je finale. OI so druga pesem kot EP ne glede na to, da je večina svetovnega vrha iz Evrope. Prišli bodo dodatni tekmovalci, ki se bodo bojevali za odličja in bo veliko veliko težje, kot je bilo na EP," je menil Renner.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin