Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Četrtek,
7. 8. 2014,
17.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

evropsko prvenstvo Zürich Primož Kozmus Martina Ratej

Četrtek, 7. 8. 2014, 17.34

8 let

Atleti na evropsko prvenstvo v Zürich po dve medalji

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Petnajstčlanska atletska reprezentanca se odpravlja na evropsko prvenstvo v Zürich, ki bo potekalo od 12. do 17. avgusta. Cilji so visoki, saj se želi domov vrniti z dvema medaljama.

Kdo se podaja v borbo za odličja, ni skrivnost. Prvo ime reprezentance tokrat ni Primož Kozmus, čeprav tudi najboljši slovenski atlet vseh časov želi odličje, temveč slovenska rekorderka v metu kopja Martina Ratej. Zmaga in tri druga mesta na mitingih diamantne lige, kjer jo je premagovala le svetovna rekorderka Barbora Špotakova, jo realno uvrščajo med kandidatke za najvišja mesta.

Steiner: Cilji so realni, a niso lahko dosegljivi

"V Zürich v nedeljo potuje 15 predstavnikov, trije pa so nastop odpovedali. Cilj reprezentance je ena do dve medalji ter še dve do tri uvrstitve v finale. Cilji so realni, a niso lahko dosegljivi. Vsi se zavedamo, da se bo treba v Zürichu dokazati. Sam vsem želim dobro dnevno formo in veliko tekmovalne sreče," je na tiskovni konferenci dejal vodja stroke pri Atletski zvezi Slovenije Martin Steiner.

Resni kandidati za finalne nastope, kar so na srečanju z mediji tudi odkrito napovedali, so še Snežana Vukmirović v troskoku, Maruša Mišmaš, slovenska rekorderka v teku na 3000 metrov z zaprekami, skakalka ob palici Tina Šutej, met prek 80 metrov in finale pa je cilj metalca kopja Matije Kranjca.

Kozmus upa na met okoli 80 metrov, Ratejeva prek 65 metrov

Še pred mesecem dni je kazalo, da se Kozmusu letos ne bo uspelo sestaviti do najpomembnejše tekme leta, a po državnem prvenstvu, kjer je njegovo kladivo trikrat poletelo prek 77 metrov, je spet optimist. "Pričakujem mete okoli 79 ali 80 metrov. Ta cilj bo težko uresničljiv, a je izvedljiv, najbrž pa bi pomenil medaljo. Vem, da me čaka trd boj, a se ga že veselim," je bil dobro razpoložen Kozmus.

Ratejeva na drugi strani ne želi na široko razpredati o medalji, sama si je postavila drugačen cilj: "Rada bi tako v kvalifikacijah kot v finalu nastopila podobno kot na mitingih diamantne lige. Moj cilj je kopje vreči prek 65 metrov, kaj bo to prineslo, pa bomo videli v četrtek. Pripravljena sem dobro, tako da počakajmo tekmo," pravi Konjičanka, ki je letos kopje najdlje vrgla ob zmagi v Velenju (66,13 m). "Martina je dobro trenirala in je dobro pripravljena. Če ji v finalu uspe en kakovosten met, potem je vse mogoče. Ob metu prek 65 metrov bom zelo zadovoljen, tudi če ostane brez medalje," pa je povedal njen trener Andrej Hajnšek.

Ne spreglejte