SiolNET. Slavni
2,48

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Neznan moški policiji prijavil britansko kraljico Elizabeto II.

2,48

termometer

Kraljica Elizabeta II.
Foto: Reuters

Običajnim ljudem bi sicer grozilo do 569,65 evra kazni, kraljica pa je zaščitena pred vsakršnimi civilnimi in kazenskimi postopki.

Britanska kraljica Elizabeta II. se je s sinom princem Charlesom udeležila uradnega začetka parlamentarnega leta, ki je potekal v prostorih britanskega parlamenta. Neznan moški je med njenim izstopanjem iz vozila opazil, da kraljica v avtu ni bila pripeta z varnostnim pasom, zato je dogodek prijavil lokalni policiji v Zahodnem Yorkshiru.

Kraljica Elizabeta II. Foto: Reuters

Da kraljica ne spoštuje cestnoprometnih predpisov, je policiji sporočil kar prek britanske interventne številke 999. Pri policiji v Zahodnem Yorkshiru so potrdili, da so prejeli prijavo, a da ta ni bila niti urgentne narave niti v njihovi pristojnosti, kar so satirično zapisali kar na svojem profilu na Twitterju:

Zapis so opremili z značkama, da ni urgentno in da domnevni prekršek ni bil storjen na ozemlju, ki je v pristojnosti lokalne policije v Zahodnem Yorkshiru. Kraljica in princ sta se namreč udeležila dogodka v Londonu, medtem ko je okrožje Zahodni Yorkshire več kot 300 kilometrov severno od britanske prestolnice.

Britanski zakoni sicer predvidevajo do 500 funtov (569,65 evra) kazni za neuporabo varnostnega pasu, kraljico pa ščitijo pred vsakršnimi civilnimi in kazenskimi postopki.

"Kraljica zagotavlja, da se vse njene aktivnosti izvajajo v skladu s predpisi," pa so v odzivu zapisali na spletni strani kraljeve družine.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 32
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin