Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Četrtek,
8. 12. 2016,
9.34

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Johnny Depp Forbes

Četrtek, 8. 12. 2016, 9.34

6 let, 6 mesecev

Najbolj preplačan igralec Hollywooda

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
Johnny Depp | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Johnny Depp je eden najbolj priljubljenih (in kulskih) igralcev v Hollywoodu, a številke ne lažejo. Pri reviji Forbes so izračunali, da je tudi najbolj preplačan.

Že drugo leto zapored se je Depp uvrstil na sam vrh seznama najbolj preplačanih igralcev - to je tistih, ki imajo najslabše razmerje med višino svoje plače in dobičkom, ki ga prinesejo njihovi filmi. Forbes upošteva zadnje tri filme igralcev in igralk (ne upošteva animiranih filmov, filmov, kjer ima posamezen igralec le manjšo vlogo ali je bil v manj kot dva tisoč kinematografih), ter dobičke teh filmov deli s plačami, ki so jih za igranje v njih prejeli.

Za vsak prejeti dolar, ki ga plačajo Johnnyju, njegovi filmi prinesejo 2,8 dolarja v kinematografih. Lani se je odrezal še slabše - njegovi filmi so prinesli 1,8 dolarja na vsak njegov dolar. Johnny se lahko tolaži vsaj s tem, da je v dobri družbi; na seznam so se uvrstila nekatera največja imena Hollywooda, katerih plače za posamezen film pogosto dosegajo osemmestne številke, če pa film nato ni velika uspešnica, to hitro pokvari njihovo razmerje med plačo in dobičkom filma.

Julia je plačana precej manj kot njeni moški kolegi, a sta njena zadnja filma Mother's Day in Money Maker znižala njeno razmerje. | Foto: Getty Images Julia je plačana precej manj kot njeni moški kolegi, a sta njena zadnja filma Mother's Day in Money Maker znižala njeno razmerje. Foto: Getty Images

Na drugem mestu najbolj preplačanih igralcev je namreč Will Smith (razmerje pet proti ena), sledijo pa Channing Tatum (razmerje šest proti ena), Will Ferrell (razmerje 6,5 proti ena), George Clooney (razmerje 6,7 proti ena), Adam Sandler (razmerje 7,6 proti ena), Mark Wahlberg (razmerje 9,2 proti ena), Leonardo DiCaprio (razmerje 9,9 proti ena) ter edina ženska v deseterici Julia Roberts (razmerje 10,8 proti ena). Seznam končuje Bradley Cooper (razmerje 12,1 proti ena).

 

 

Ne spreglejte