Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
30. 1. 2017,
7.41

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Iris Mittenaere Miss Universe

Ponedeljek, 30. 1. 2017, 7.41

6 let, 7 mesecev

Mis Universe je postala Francozinja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Iris Mittenaere, MIss Universe | Foto Reuters

Foto: Reuters

Iris Mittenaere je zmagovalka 65. izvedbe lepotnega tekmovanja za naziv mis Universe, ki je potekalo v Manili, prestolnici Filipinov.

Triindvajsetletna Francozinja iz Lilla, prva mis Universe iz Evrope po 27 letih - odtlej so slavile predvsem latinskoameriške lepotice -, želi postati zobozdravnica, v Manili pa je za prestižen naziv ugnala 85 deklet z vsega sveta. "Presenečena sem. Še vedno se dotikam krone in si pravim 'O, moj bog, na glavi imam krono. Ne morem verjeti'," je na novinarski konferenci dejala Mittenaerejeva, ki je za Francijo osvojila prvi naslov mis Universe.

Drugo mesto je osvojila mis Haitija Raquel Pelissier, tretje pa mis Kolumbije Andrea Tovar. Slovenijo je predstavljala 24-letna svetlolasa Lucija Potočnik, ki pa se ni uvrstila v finale.

Zmagovalka je nasledila lansko najlepšo, Filipinko Pio Wurtzbach. Voditelj prireditve, ameriški komik Steve Harvey, je letos bolje opravil svoje delo in takoj razglasil pravo zmagovalko. Lani je najprej za mis Universe razglasil Kolumbijko Ariadno Gutierrez, kasneje pa popravil napako in se opravičil obema državama.

 

Najvecja dragocenost so trenutki nasega zivljenja. Ce ne bi sla skozi vse to, ne bi nikoli imela priloznosti izvedeti, izkusiti, doziveti toliko izjemnega. Okusiti svet mode, rdece preproge, navdusenosti gledalcev, gostoljublja Filipincev ter ostalih neopisljivih dogodivscin...Ne glede na danasnji rezultat, sem zelo hvalezna, da sem prav jaz tukaj, da zastopam Slovenijo in da ste mi namenili podporo. Zahvaljujem se organizatorjem Miss Universe Marija Kraljević in Vladimir Kraljevic, moji odlicni piarki @kalykolonic , mojim sponzorjem Frizure Mihaela Obner, Humanic, Comma, modnima oblikovalkama Dalila by Arrmal in Stanka Blatnik F A S H I O N in vsem, ki navijate zame. Hvala ker ste <3 #missuniverse @missuniversesloveniaorg @roadtomissuniverse #macbackstage

A photo posted by Lucija Potočnik (@lucijapotocnik) on

"Največja dragocenost so trenutki našega življenja. Če ne bi doživela vsega, kar sem, ne bi nikoli imela priložnosti izvedeti, izkusiti, doživeti toliko izjemnega. Okusiti sveta mode, rdeče preproge, navdušenosti gledalcev, gostoljubja Filipincev ter ostalih neopisljivih dogodivščin ... Ne glede na današnji rezultat sem zelo hvaležna, da sem prav jaz tukaj, da zastopam Slovenijo in da ste mi namenili podporo," je po prireditvi zapisala Lucija.

Ne spreglejte