Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Torek,
24. 1. 2017,
8.53

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,68

Natisni članek

Nelson Mandela Jimmy Carter Robert De Niro Kate Moss princ Harry princ William princesa Diana Kate Winslet otok Necker Richard Branson Michelle Obama Barack Obama Donald Trump

Torek, 24. 1. 2017, 8.53

6 let, 7 mesecev

Milijarder na svojem rajskem otoku gosti Obamo

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,68
michelle obama, barack obama | Foto Reuters

Foto: Reuters

Britanski bogataš Richard Branson je na svojem otoku Necker gostil že številne zvezdnike, seznam slavnih gostov pa je dopolnil še z nekdanjim predsednikom ZDA Barackom Obamo. 

Obama, ki se je v petek po osmih letih poslovil od mesta predsednika ZDA, je s soprogo Michelle po treh dneh v Palm Springsu odletel na otok Necker, ki je del Britanskih deviških otokov. Nekdanji predsedniški par je proti rajskemu otoku odletel v ponedeljek z zasebnim letalom, ki je prav tako v lasti Bransona.

Koliko časa bosta zakonca Obama preživela na otoku ni znano. Bransona, ki je med predsedniško kampanjo ves čas nastopal proti Donaldu Trumpu, na otoku ni več, saj se je pridružil svoji družini, ki se je nedavno povečala za še enega člana - Branson je dobil vnuka Blueyja.

 

#thanksobama

A photo posted by Richard Branson (@richardbranson) on

Branson je bil velik podpornik Obame in njegove politike. Pred dvema dnevoma je na Instagramu objavil fotografijo, na kateri je skupaj z zdaj nekdanjim predsednikom ZDA, zraven pa zapisal: "Hvala, Obama."

Otok Necker, ki leži skoraj dva tisoč kilometrov jugovzhodno od Miamija na Floridi, je velik 30 hektarov in v celoti v lasti Bransona. Britanski milijarder je bil star 28 let, ko je kupil otok za 175 tisoč dolarjev. Otok je bil tedaj nenaseljen, Branson pa je vanj vložil okoli deset milijonov dolarjev ini ga spremenil v zasebno letovišče z lastno pristajalno stezo za letala.

Na otoku je prostora za 30 ljudi, najamete ga pa lahko za 65 tisoč dolarjev na dan.

Leta 2011 je glavna hiša pogorela do tal, ko je med tropsko nevihto vanjo udarila strela. Na otoku je bilo tedaj okoli 20 gostov, med njimi igralka Kate Winslet in Bransonova tedaj 90-letna mati Eve.

Na otoku so poleg številnih zvezdnikov, kot so Eddie Murphy, Geena Davis, Kate Moss in Robert De Niro, gostovali tudi britanska princesa Diana s svojima sinovoma, princem Williamom in princem Harryjem, ter državniki, kot so nekdanji britanski premier Tony Blair, nekdanji predsednik ZDA Jimmy Carter in nekdanji predsednik Republike Južne Afrike Nelson Mandela.

Ne spreglejte