Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleš Žužek

Nedelja,
12. 3. 2017,
12.46

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,93

Natisni članek

Lenny Kravitz Amber Heard Stanislas Merhar Johnny Depp Vanessa Paradis

Nedelja, 12. 3. 2017, 12.46

6 let, 7 mesecev

Lepa Francozinja, ki je Slovenca zamenjala za Johnnyja Deppa

Aleš Žužek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,93
Johnny Depp in Vanessa Paradis | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Francoska pevka in igralka Vanessa Paradis je zaslovela že kot rosno mlado dekle. Dolga leta pa je bila še najbolj znana kot partnerica hollywoodskega zvezdnika Johnnyja Deppa.

Stara je bila komaj 14 let, ko je njena pesem Joe le taxi leta 1987 postala velika uspešnica v Franciji in po svetu. Dve leti pozneje je pustila šolo in se popolnoma posvetila pevski karieri.



Najprej Kravitz, nato slovenski Francoz Merhar

Leta 1992 je odšla v ZDA, kjer je posnela ploščo, katere producent je bil znani in uveljavljeni glasbenik Lenny Kravitz. Par sta postala tudi zasebno. 

Njuna zveza se je končala leta 1997, ko je Paradisova začela hoditi s Stanislasom Merharjem, francoskim igralcem, ki je po očetovi strani slovenskega rodu. 

Stanislas Merhar (Stanislas je francoska različica imena Stanislav) je po očetu Slovenec. Pred desetletji je bil eden od najobetavnejših francoskih igralcev. V Franciji je znani igralec, a nikoli ni dosegel pravega zvezdniškega statusa. | Foto: Reuters Stanislas Merhar (Stanislas je francoska različica imena Stanislav) je po očetu Slovenec. Pred desetletji je bil eden od najobetavnejših francoskih igralcev. V Franciji je znani igralec, a nikoli ni dosegel pravega zvezdniškega statusa. Foto: Reuters

Obetavni Stanislas (Stanislav) 

Zdaj 46-letni Merhar je bil takrat vzhajajoča zvezda francoskega filma, leta 1998 je dobil tudi cezarja za najobetavnejšega mladega igralca.

Njuna zveza ni dolgo trajala, saj sta se razšla že leta 1998. Poleti istega leta je Paradisova v nekem pariškem hotelu spoznala Deppa, ki je takrat v Franciji pod režijsko taktirko Romana Polanskega snemal film Deveta vrata (The Ninth Gate).

Vanessa in Johnny si ustvarita družino

Depp, ki je bil takrat še filmska zvezda v povojih, je bil pred tem znan po zvezah z dolgoprsto igralsko kolegico Winono Ryder (ko sta bila v zvezi, si je dal na roko tetovirati napis Winona Forever oziroma v prevodu Winona za vedno, po propadu zveze pa si je dal tatu spremeniti v Wino Forever oziroma Vino za vedno) in angleško manekenko Kate Moss.

Paradisovi in Deppu se je leta 1999 rodil prvi otrok, hčerka Lily-Rose Melody, leta 2002 pa še sin John Christopher Depp III. - Jack Depp.

Depp in Paradisova sta si ustvarila družino, a se nista nikoli poročila. Živela sta v Franciji, kjer sta imela hišo v pariškem predmestju in vilo s posestvom v bližini Saint Tropeza na jugu Francije. Depp, ki je imel ob njuni ločitvi več kot 280 milijonov evrov premoženja, je kupil še dve hiši v Los Angelesu in otok na Bahamih.  | Foto: Getty Images Depp in Paradisova sta si ustvarila družino, a se nista nikoli poročila. Živela sta v Franciji, kjer sta imela hišo v pariškem predmestju in vilo s posestvom v bližini Saint Tropeza na jugu Francije. Depp, ki je imel ob njuni ločitvi več kot 280 milijonov evrov premoženja, je kupil še dve hiši v Los Angelesu in otok na Bahamih. Foto: Getty Images

Svetlolaska, ki ima rada oba spola, zagreni življenje Vanessi

Zveza med Paradisovo in Deppom se je začela krhati leta 2010, saj se od takrat nista več pojavljala skupaj v javnosti. Leta 2009 je namreč Depp začel na Portoriku snemati film Rumov dnevnik (The Rum Diary). 

Vlogo v filmu je imela tudi mlada svetlolasa biseksualka Amber Heard, s katero se je Depp zapletel v razmerje. Paradisova je javno zanikala težave v zvezi z Deppom, a poleti 2012 sta sporočila, da je njune skupne poti konec.

Paradisova in Depp v kratkotrajnih razmerjih 

Paradisova je nato začela hoditi s francoskim pevcem Benjaminom Biolayom, ki je bil tudi producent njene plošče iz leta 2013, lani pa je našla novega partnerja, francoskega režiserja Samuela Benchetrita. Spoznala ga je na snemanju filma Pes (Chien).

Veliko bolj na očeh medijev kot nova partnerstva Paradisove je bil Deppov zakon z Heardovo. Z njo se je po nekajletnem življenju na koruzi poročil februarja 2015, a že maja lani je Heardova vložila zahtevo za ločitev in nato Deppa še obtožila, da jo je v zakonu fizično in besedno trpinčil.

Zakon z Amber Heard je šel po zlu, poleg tega ima Depp tudi težave v filmski karieri, saj njegovi zadnji filmi niso finančno uspešni. Razglasili so ga celo za najbolj preplačanega hollywoodskega zvezdnika. | Foto: Getty Images Zakon z Amber Heard je šel po zlu, poleg tega ima Depp tudi težave v filmski karieri, saj njegovi zadnji filmi niso finančno uspešni. Razglasili so ga celo za najbolj preplačanega hollywoodskega zvezdnika. Foto: Getty Images

Depp se poslovi tudi od Amber

Avgusta lani sta se Depp in Heardova sporazumela, da ji bo izplačal več kot šest milijonov evrov (te naj bi Amber dala v dobrodelne namene), uradno pa se je ločitveni postopek končal januarja letos.

Ne spreglejte