Deset stvari, ki jih niste vedeli o Melanii Trump kot mami

Da je zelo predana mama, ki materinstvo dojema kot svojo prvo zadolžitev, vemo že vsi. Česa pa o Melanii kot mami še nismo vedeli?

Deset stvari, ki jih niste vedeli o Melanii Trump kot mami
Foto: Getty Images

Ko je Melania Trump po izvolitvi Donalda Trumpa za predsednika ZDA dejala, da se (še) ne bo preselila v Belo hišo in bo raje ostala v New Yorku, kjer sin Barron obiskuje šolo, je marsikoga presenetila, nekatere celo šokirala.

Dolžnost prve dame je namreč postavila na drugo mesto, saj sta na prvem še vedno 11-letni sin Barron in njegova izobrazba. Sporočila je, da bosta v newyorškem Trump Towerju ostala vsaj do junija, do konca šolskega leta.  

Kakšna je torej Melania kot mama?

Barron Trump, Melania Trump Foto: Getty Images

Melania je glavna oseba v Barronovem življenju. Donald je tako zaposlen, da so vse starševske dolžnosti že od samega začetka padle na Melanio. Ona je bila edina, ki je previjala sina, Donald tega menda ni storil niti enkrat. "Ni ga previjal, kar mi čisto ustreza, to zame niti ni tako pomembno," je priznala v intervjuju leta 2015 in dodala: "Zelo pomembno je, da poznaš osebo, s katero si, in midva točno veva, kakšne so najine vloge."

Starševstvo in kariera sta pri njej v strogem ravnovesju. Linijo nakita je lansirala šele, ko je šel Barron v šolo. Za vse karierne obveznosti si vzame čas samo, ko je v šoli. "Sem polno zaposlena mama, to je moja prva služba. Ko je v šoli, imam sestanke in delam skice."

Verjame v filozofijo, da je treba pustiti otroku, da kdaj pade. "Mislim, da je pomembno dati otroku prostor za napake, na katerih se lahko uči. Napake ustvarjajo krila, s katerimi lahko kasneje v življenju odleti na svoje," je razložila. "Pustite jim, da občasno padejo. Ko bodo, se bodo naučili pobrati sami, ko vas ne bo zraven."

Barron Trump, Melania Trump Foto: Getty Images

Ko je bil majhen, ga je mazala s kaviarjem. No, s kremo, ki je vsebovala kaviar. Njena kolekcija krem je namreč vključevala vlažilno kremo iz kaviarja, s katero je po kopanju mazala tudi sina. "Diši zelo, zelo sveže. Namažem ga po vsem telesu, všeč mu je!"

Barrona je naučila treh jezikov. Že leta 2009 je razkrila, da sina uči treh jezikov, poleg angleščine in slovenščine še francoščino. Melania pravi, da Barron zdaj tekoče govori slovenščino, v kateri naj bi se ves čas pogovarjal s starimi starši.

Barron Trump, Melania Trump Foto: Getty Images

Ne prepušča ga varuškam. Melania se trudi biti ves čas prisotna in se s sinom velikokrat tudi igra. Nekoč je pojasnila, da Barron iz kock rad gradi mesta in letališča, pri čemer mu zelo rada pomaga.

Njegovi ustvarjalnosti pušča prosto pot. "Njegova domišljija stalno raste in je zelo pomembna. Rad riše po stenah, te pa lahko prepleskamo kadarkoli," je pojasnila pred leti. "Nekega dne se je igral pekarno in čez celo steno z voščenkami napisal Barronova pekarna. Kaj bo z otrokovo ustvarjalnostjo, če mu rečeš, da nečesa ne sme?"

Barron Trump, Melania Trump Foto: Getty Images

Srečna je s samo enim otrokom. Ko so jo nekoč vprašali, ali bi si želela še kakšnega otroka, je odgovorila: "Nikoli ne reci nikoli, a sem zelo zaposlena. Srečni smo in dovolj dela imam z dvema fantoma, mojim velikim in malim fantom."

Barron ima več kot samo eno sobo. Običajni otroci imajo eno sobo, Barronu pa v Trump Towerju pripada celo nadstropje.

Barron Trump, Melania Trump Foto: Getty Images

Melanijina skrivnost dobrega starševstva: znati dobro poslušati. "Starševska skrivnost številka ena je, da moraš znati dobro poslušati," je razkrila. "Poslušam, kaj ga tare in česa se veseli. Potem ga vodim, mu svetujem in ga podpiram. Ne vsiljujem mu svojih pogledov in tega, kaj je všeč meni in kaj ne. Hočem, da zraste v samostojno osebo."

Sorodne vsebine

Komentarji

3
  • amarita / 28.04.2017. ob 13:28

    nevoscljivost slovenska zdajsnica,ona je dobra in predvsem inteligentna mati in posveca vse svojemu sinu cas in znanje mu prenasa...brane 134 tvoja zena ce jo imas pa bi se porivala v veliko druzbo... to je tvoj kompleks manj vrednosti ki si jo dobil od komunisticni neizobrazbi!!!

  • brane134 / 28.04.2017. ob 12:55

    naučila ga je treh jezikov. Ona ga je naučila? Ma lepo vas prosim......

  • papirnica / 11.04.2017. ob 21:44

    ma dajte že nehat dober se je prodala pa kaj kot da bodo pa otroci sedaj siti !

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.