SiolNET. Siol Plus Intervju
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Marjan Šarec za Siol.net: Lahko tvitajo ali pišejo, kar hočejo. Konec je!

10

termometer

Intervju: Marjan Šarec |  | Foto: Bojan Puhek
Foto: Bojan Puhek

"Če govorim v svojem imenu, teh sto dni miru v resnici nisem imel, niti jih nisem pričakoval, čeprav bi bilo lepo, da bi jih imeli, da bi se vlada postavila v miru," je premier Marjan Šarec v pogovoru za Siol.net, ki ga bomo objavili jutri zjutraj, komentiral prve tri mesece trinajste slovenske vlade.

V pogovoru je razkril tri ključne projekte te vlade, svoj obisk na Sovi, diverzijo na ministrstvu za finance, razloge za zamenjave v vojski in policiji, zakaj ga napadi z desnice v resnici ne ganejo in zakaj se je zavzel za zaustavitev nakupa nemških osemkolesnikov ...

Kot je pojasnil Šarec, se je po sporu s Stranko Alenke Bratušek, zaradi katerega je nekaj časa kazalo na prvo vladno krizo, z njeno predsednico usedel in pogovoril o vseh odprtih vprašanjih.

Marjan Šarec, intervju, vroče Novice "Slovenija potrebuje resetiranje na vseh ravneh"

Nakazal je, katere davke v Sloveniji bo vlada zvišala in katere znižala, kaj bodo prvi ukrepi zdravstvene reforme, kaj se bo dogajalo s kadrovanjem v Slovenskem državnem holdingu (SDH), krovnem upravljavcu državnega premoženja.

S Šarcem smo se pogovarjali tudi o dogajanju v Evropi in razmahu populističnih gibanj. "To je posledica mezgačev, ki so si vrsto let zatiskali oči, izvajali chamberlainovsko politiko (popuščanja skrajnostim, op. a.) in bili neučinkoviti. Sprožili so porast teh gibanj, ki obljubljajo decembrske češnje," je dejal Šarec.

Podrobneje je razložil svoje poglede na regulacijo sovražnega govora in medijsko zakonodajo, ki je po njegovem mnenju zastarela.

Intervju s predsednikom vlade Marjanom Šarcem lahko na Siol.net preberete jutri zjutraj.

Janez Janša Novice Kaj lahko reši izgubljeno levico pred pogubo Matej Tonin Novice "Marjan Šarec je odličen igralec. Ne bomo figov list Janeza Janše." #intervju #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 110
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin