SiolNET. Posel danes Sanjska služba
Oglasno sporočilo
  • Messenger
  • Messenger

V Talumu razpisali kadrovske štipendije za novo šolsko leto

Oglasno sporočilo

V Skupini Talum so objavili razpis za kadrovske štipendije za novo šolsko leto 2021/2022. K prijavi vabijo dijake in študente, ki se izobražujejo na programih strojni tehnik, mehatronik operater, oblikovalec kovin – orodjar, elektrotehnik, elektrikar, metalurški tehnik ter mag. inž. metalurgije in materialov. Prijave v Talumu sprejemajo do 6. septembra 2021. Podrobnosti o razpisnih pogojih na https://www.talum.si/mladi.

Talum_3

Kadrovske štipendije poleg praktičnega prikaza poklicev, ki ga v Talumu tradicionalno (v živo oz. nazadnje zaradi razmer virtualno) pripravijo v začetku leta, organiziranih ogledov proizvodnje za mlade, možnosti opravljanja obvezne prakse, mentorstva pri seminarskih in drugih nalogah predstavljajo eno od oblik pridobivanja novih mladih sodelavcev.

Spreminjajoče se okoliščine prinašajo prilagoditve dosedanjega načina delovanja in spreminjanje dolgoletnih strategij v smeri večje prilagodljivosti in učinkovitosti. V Talumu novim okoliščinam prilagajajo tudi strategijo štipendiranja. Na podlagi ocene prihodnjih potreb v proizvodnji selektivno pristopajo k pritegnitvi prihodnjih mladih sodelavcev predvsem tehnične stroke.

Talum_1

Že samemu izboru kadrovskih štipendistov dajejo v Talumu veliko težo, saj postane študent ali dijak z dnem, ko postane njihov štipendist, del kolektiva. Štipendiste aktivno z obvezno enomesečno prakso vključujejo v delovni proces že v času šolanja, saj se medsebojno na ta način najbolje spoznajo in se lažje odločijo za nadaljevanje skupne poti po končanem šolanju.

Želja Taluma je tudi, da njihovi štipendisti seminarske naloge, diplomsko in magistrsko delo opravijo s pomočjo mentorjev v podjetju in na temo, ki se določi glede na aktualne razvojne usmeritve v družbi.

Aktivna vključenost štipendistov v delovno okolje vsekakor vzpostavi občutek pripadnosti in medsebojnega sodelovanja, ki olajša prehod v redno zaposlitev.

Se pa v Talumu lahko pohvalijo z dolgoletno tradicijo štipendiranja, saj so prve kadrovske štipendije razpisali že davnega leta 1964. Trenutno imajo sicer v Talumu 30 štipendistk in štipendistov. V tovarni si želijo, da bi se jim kmalu pridružilo čim več novih, saj veljajo poklici teh strok za izrazito deficitarne, zato si sami ter v sodelovanju s strokovnimi združenji in izobraževalnimi institucijami prizadevajo za promocijo tehničnih poklicev.

 

Naročnik oglasnega sporočila je Talum d.d. Kidričevo

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin