Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Torek,
14. 3. 2017,
17.20

Osveženo pred

7 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,78

Natisni članek

nepremičnine Osebne finance

Torek, 14. 3. 2017, 17.20

7 let, 1 mesec

Šest hiš bo na dražbi na prodaj za 750 tisočakov

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,78
Naselje hiš v Framu

Stečajni upravitelj družbe Polarni dom, načrtovanje in montaža lesenih objektov, bo v četrtek na tretji javni dražbi skušal prodati naselje šestih nedokončanih hiš v Framu pri Mariboru.

Na prvi dražbi je izklicna cena znašala 1,2 milijona evrov, na drugi 816 tisočakov, a zanimanja kupcev ni bilo. Tokrat bo potekala dražba z zniževanjem izklicne cene, ki je postavljena pri 750 tisočakih. Upnik zahteva prodajo naselja v celoti.

Gre za stanovanjski kompleks lesenih objektov, od tega pet stanovanjskih brunaric in en skupen objekt. Vsi objekti obsegajo po tri etaže. Prva etaža je zidana klet, pritličje in mansarda pa sta izvedeni kot brunarice.

Dvojčki in apatmajski hiši

Na osnovi gradbenega dovoljenja so tri brunarice predvidene kot stanovanjski dvojčki, dve pa kot apartmajski objekt s po 10 apartmajskimi enotami. V kleti sta predvideni dve enoti, v pritličju in mansardi pa po štiri.

V skupnem objektu so v kleti predvideni večnamenski in vadbeni prostor, tehnični prostor, garderobe, sanitarije in pomožni prostori. V pritličju sta predvideni savni ter osrednji prostor z masažno kadjo in tuši. Predvidena je tudi pokrita terasa in recepcija. Za razliko od preostalih objektov je skupen objekt zgrajen do prve etaže in v surovem stanju.

Več povpraševanja po posameznih objektih

Nepremičnine se bodo na četrtkovi dražbi prodajale kot celota, izklicna cena pa znaša 750 tisoč evrov. Ker gre za dražbo z zniževanjem izklicne cene bo stečajni upravitelj Marko Zaman ceno zniževal v korakih po 15 tisoč evrov. Uspešen bo tisti dražitelj, ki bo prvi sprejel ponudbo za ceno v posameznem koraku dražbe. Ceno bo zniževal do zneska, za katerega se bo dogovoril z upnikom.

Kot nam je pojasnil Zaman doslej varščine ni vplačal še nihče, beležil pa je nekaj povpraševanja. Bolj po posameznih objektih kot po celoti. Upa da bo tokratna prodaja uspešna, v nasprotnem primeru pa ocenjuje, da dražba posameznih hiš v prihodnje ni verjetna. Prej bo izveden prenos celotnega premoženja na upnika, še sklene Zaman.

Ne spreglejte