Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
28. 3. 2017,
11.09

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Finančni trgi trgovanje

Torek, 28. 3. 2017, 11.09

6 let, 6 mesecev

Rudarjenje bitcoinov ni več potrebno, zdaj lahko trgujete z njihovo ceno na finančnem trgu

Oglasno sporočilo

Ena od najbolj znanih kriptovalut bitcoin je nastala 31. oktobra 2008. Za razliko od držav, kot so Bangladeš, Bolivija in Ekvador, v katerih je bitcoin prepovedana valuta, je bitcoin legalen in uradno sprejet v veliko drugih državah: v ZDA, Kanadi, na Japonskem ter v Veliki Britaniji in Nemčiji. Te kriptovalute ne nadzoruje nobena svetovna centralna banka, zaradi česar manipulacije na trgu ne vplivajo nanjo.

 | Foto:

Vsem bralcem Siola ponujamo posebno možnost, da prevzamejo 50 evrov za trgovanje na svetovnem finančnem trgu in trgujejo s ceno bitcoina (tako imenovani CFD-ji).

50 evrov za trgovanje s ceno bitcoina lahko prevzamete tukaj.

 | Foto:

Za njegovo proizvodnjo je potreben program, ki dodeljuje bitcoine kot nagrado tistim uporabnikom, ki svoje računalnike odstopijo procesu verifikacije in snemanju transakcij z bitcoini v okviru "blockchaina". Proces proizvodnje bitcoinov se imenuje rudarjenje, uspešni rudarji pa dobivajo provizije in na novo ustvarjene bitcoine.

50 evrov za trgovanje s ceno Bitcoina lahko prevzamete tukaj.

 | Foto:

Kako zelo resen finančni inštrument je postal bitcoin, se je pokazalo, ko je ena od največjih borz za kriptovalute v ZDA uvedla novo storitev za trgovanje z bitcoinom. Investitorjem, to so ponavadi hedge skladi, bogati posamezniki ali zasebne pisarne, se ponuja možnost za "short trgovanje" ali možnost zaslužka, tudi kadar vrednost valute pada.

50 evrov za trgovanje s ceno bitcoina lahko prevzamete tukaj.

Velika nihanja vrednosti bitcoina niso redka, prav zato ker ga ne nadzoruje nobena centralna banka, ki bi lahko manipulirala z njegovo vrednostjo, kot se to dogaja z nacionalnimi valutami.

Fortrade Ltd v Veliki Britaniji avtorizira in regulira FCA (Financial Conduct Authority) pod licenco številka 609970.

Pogodbe o razliki v ceni (CFD) predstavljajo proizvode, ki temeljijo na finančnem vzvodu in imajo visoko raven tveganja za vaš kapital, ker lahko cene hitro postanejo neugodne za vas. Svoja sredstva lahko izgubite, vendar ne več, kot je bila višina vašega depozita. Ti proizvodi morda ne bodo primerni za vse stranke, zato morate biti prepričani, da ste razumeli tveganja, poiščite pa tudi neodvisen nasvet. To gradivo ni ne ponudba, ne povpraševanje in ne transakcija glede kateregakoli finančnega instrumenta. Fortrade ne sprejme nobene odgovornosti za kakršnokoli uporabo teh komentarjev, niti za posledice, ki lahko iz tega izvirajo. Ni nikakršnega zagotovila glede točnosti ali popolnosti teh podatkov. Posledično vsaka oseba, ki ravna po njih, to dela popolnoma na lastno tveganje.

Ne spreglejte