Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Torek,
19. 4. 2016,
11.46

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,30

2

Natisni članek

Amir Karić sodišče stečaj Osebne finance

Torek, 19. 4. 2016, 11.46

6 let, 6 mesecev

Nogometaš Amir Karić ne izpolnjuje obveznosti iz osebnega stečaja

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,30

2

Amir Karić | Foto Ana Kovač

Foto: Ana Kovač

Pisec slovenske nogometne pravljice s preloma tisočletij Amir Karić ne nakazuje dela plače v stečajno maso in ne razkriva, kaj počne z računom v Avstriji, stečajna upraviteljica opozarja sodišče.

Nekdanji slovenski nogometni reprezentant Amir Karić, ki je zaradi hudih finančnih težav leta 2012 končal v osebnem stečaju, je v nedavnem intervjuju za Siol.net dejal, da je danes njegovo finančno stanje dobro.

"Šel sem v osebni stečaj, a zdaj je to že skoraj mimo. Avgusta letos bom poravnal vse obveznosti in s tem končal to poglavje v življenju. Zaposlen sem v Nogometnem klubu Maribor, pri katerem so mi pomagali od samega začetka. Zaradi tega jim bom večno hvaležen. Dobivam običajno plačo, nekaj denarja prihaja tudi na račun nogometne pokojnine iz Anglije, kjer sem igral. Imam povsem običajno plačo, živim tako kot večina preostalih ljudi in s tem sem zelo zadovoljen," je dejal v intervjuju pred dobrim mesecem dni.

Dogovora se ne drži

A redno poročilo stečajne upraviteljice Melite Butara, ki je objavljeno v javni bazi Ajpesa, prikazuje drugačno sliko. Čeprav je Karić septembra lani na sodišču zatrdil, da bo svoje obveznosti do konca preizkusnega obdobja spoštoval in mesečno poravnaval zaostale obveznosti, se dogovora ne drži. Preizkusno obdobje odpusta obveznosti mu poteče septembra letos.

Karića smo želeli vprašati, zakaj ne poravnava svojih obveznosti, a se na naš klic ni odzval. Ko prejmemo njegov odziv, ga bomo objavili. | Foto: Ana Kovač Karića smo želeli vprašati, zakaj ne poravnava svojih obveznosti, a se na naš klic ni odzval. Ko prejmemo njegov odziv, ga bomo objavili. Foto: Ana Kovač

Kot je v zadnjem poročilu okrožnemu sodišču v Mariboru zapisala Butara, Karić ne poravnava presežkov od mesečnih prihodkov, ki presegajo znesek minimalne plače. V prvih treh mesecih letošnjega leta je tako poravnal le 722 evrov zaostalih obveznosti za zadnji dve leti. Prav tako ne izpolnjuje zahteve upraviteljice, da redno pošilja plačilne liste in bančne izpiske tako svojega osebnega računa kot tudi izpiske banke v Avstriji, kamor prejema mesečno rento oziroma pokojnino iz Anglije.

Letos poravnal zgolj 500 evrov

Ker Karić nima premoženja, želi stečajna upraviteljica upnike poplačati iz naslova osebnega dohodka in mesečne rente. To bi lahko naredila le, če bi Karić mesečno nakazoval presežek vseh svojih prihodkov nad minimalno plačo. Medtem ko je Karić lani v stečajno maso prispeval skoraj 12 tisoč evrov, je v prvem letošnjem četrtletju poravnal le dobrih 500 evrov.

Karića smo želeli vprašati, zakaj ne poravnava svojih obveznosti, a se na naš klic ni odzval. Ko prejmemo njegov odziv, ga bomo objavili.

Ne spreglejte