SiolNET. Posel danes Finance
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Čas za oddajo napovedi dohodnine še do konca meseca

2

termometer

 | Foto:
Zavezanci za plačilo dohodnine, ki za lani niso prejeli informativnega izračuna, morajo napoved zanjo vložiti sami do konca tega meseca.

Zavezanec, ki ni dobil informativnega izračuna, mora dohodninsko napoved do 31. julija vložiti sam, če je lani prejel dohodke, od katerih se plačuje dohodnina, ki presegajo 3.302,70 evra, ali dohodke za začasno ali občasno delo na podlagi napotnice pooblaščene organizacije ali zavoda za zaposlovanje, ki posreduje delo dijakom in študentom, ki presegajo 2.477,03 evra, če izpolnjuje pogoje za priznanje študentske olajšave.

Zavezanci so tudi tisti, ki so prejeli pokojnino, od katere je bila obračunana in plačana akontacija dohodnine, pokojnino, pri tem pa so pri akontaciji dohodnine uveljavljali posebno olajšavo za vzdrževane družinske člane, ali pokojnino, od katere ni bila obračunana in plačana akontacija dohodnine in pri tem tudi niso uveljavljali posebne olajšave za vzdrževane družinske člane, vendar so poleg pokojnine prejeli dohodke (od katerih se plačuje dohodnina), višje od 80 evrov.

Obrazec za odmero dohodnine je dostopen na vseh finančnih uradih in na spletni strani.

Napoved je mogoče z varnim kvalificiranim digitalnim potrdilom poslati tudi v elektronski obliki prek portala eDavki na naslovu.

Premalo plačano dohodnino je potrebno poravnati do srede Finančna uprava bo tistim, ki so informativni izračun dobili konec maja in so plačali preveč dohodnine, denar nakazala do ponedeljka, tisti, ki so je plačali premalo, pa jo morajo poravnati do srede.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin