SiolNET. Posel danes Novice
Oglasno sporočilo
  • Messenger
  • Messenger

Zlato je doseglo osemmesečni vrh. Naučite se trgovati s ceno zlata.

Oglasno sporočilo

Od 3. novembra do danes je cena zlata narasla za več kot 19 odstotkov.

Picture1_zlato | Foto:

Fortrade je za vse, ki bi se radi naučili trgovanja s ceno zlata na spletni borzi (t. i. finančna pogodba za razliko, angl. CFD) ali si preprosto želijo razširiti znanje, pripravili brezplačni vodnik Kako trgovati s ceno zlata na spletu. Vodnik je prilagojen vsem ravnem znanja in ga lahko prenesete prek spodnje povezave.

Brezplačni vodnik Kako trgovati s ceno zlata na spletu prenesite tukaj.

Čeprav trgovci z zlatom vedo, da je trenutna volatilnost trga prednost za ceno zlata, višje cene podpira tudi sezonsko povpraševanje po zlatu. Dva glavna dogodka za trgovce z zlatom sta kitajsko novo leto, ki se začne 22. januarja, in indijska sezona porok, ki se začne decembra, traja pa do februarja.

Kitajska je največja porabnica zlata na svetu, kitajsko novo leto pa je tradicionalno čas, ko veliko ljudi kupuje zlato, zato je takrat povpraševanje po tej kovini največje. Indija je druga največja porabnica zlata na svetu in med sezono porok, vključno s praznikom divali, se močno poveča povpraševanje po zlatu, predvsem za nakit.

Drugi dejavnik, ki trenutno podpira ceno zlata, je dolar, ki vztrajno pada, odkar je septembra lani dosegel višek. Večina analitikov pričakuje, da bo dolar letos še padal.

Brezplačni vodnik Kako trgovati s ceno zlata na spletu prenesite tukaj.

Viri: Platforma MT4, Goldhub

CFD-ji so zapleteni in zelo špekulativni instrumenti, pri katerih obstaja veliko tveganje hitre izgube denarja zaradi finančnega vzvoda. Razmislite, ali razumete, kako delujejo CFD-ji in ali si lahko privoščite visoko tveganje za izgubo celotnega vloženega kapitala. Ne pozabite: izgubite lahko vse, vendar ne več od stanja na svojem računu za trgovanje. 84 odstotkov računov majhnih vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Ti produkti morda niso primerni za vse stranke, zato zagotovite, da razumete tveganja, in poiščite neodvisen nasvet. Če bi nadaljevali investicijo v virtualno valuto CFD, upoštevajte, da so vrednosti izredno spremenljive in lahko predstavljajo velike izgube v zelo kratkem časovnem obdobju. To gradivo ne predstavlja ponudbe ali napeljevanja k nakupu kateregakoli finančnega instrumenta. Fortrade ne sprejema odgovornosti za uporabo teh informacij in za morebitne posledice. Ne podajamo zagotovil ali jamstev glede točnosti ali popolnosti teh informacij, posledično vsaka oseba, ki sprejema odločitve na podlagi teh informacij, to počne na lastno tveganje. Informacije na tej strani niso naslovljene na prebivalce ZDA ali Belgija ter niso namenjene za distribucijo ali uporabo s strani katerekoli osebe v katerikoli državi ali pristojnosti, kjer bi bila takšna distribucija ali uporaba v nasprotju z lokalnimi zakoni ali predpisi.

Naročnik oglasnega sporočila je Fortrade Limited.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin