Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 7. 2011,
17.45

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Zasavje

Četrtek, 21. 7. 2011, 17.45

7 let, 2 meseca

Zaposleni Lafarge Cementa za ohranitev cementarne v Trbovljah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na odločitev Agencije RS za okolje (Arso) o zavrnitvi obravnavanja Lafarge Cementa kot obstoječe naprave se je odzval tudi svet delavcev trboveljske cementarne.

130 zaposlenih v tem podjetju želi po besedah predstavnice sveta delavcev Desanke Petrič sporočiti javnosti, da je obratovanje cementarne za njih izjemno pomembno. Odpuščanje zaradi odločitve Arsa? Petričeva je v sporočilu za javnost, ki so ga poslali iz Lafarge Cementa, izrazila zaskrbljenost zaradi morebitnega nižanja plač ali odpuščanja zaradi vpliva, ki ga bo imela odločitev Arsa na poslovne rezultate cementarne. Delavci so v pismih svoje stališče predstavili tudi županom treh zasavskih občin - Trbovlje, Zagorje in Hrastnik. Tovarna letos šest mesecev ne bo obratovala "Vsi delavci smo bili nad odločitvijo Arsa presenečeni. Delamo v tovarni, ki obratuje že 135 let, sedaj pa smo od Arsa prejeli dopis, da delamo v novi tovarni," je zapisala Petričeva. Izpostavila pa je tudi zaskrbljenost nad prihodnostjo zaposlenih v Lafarge Cementu, saj tovarna letos šest mesecev ne bo obratovala. "V tem času podjetje redno poravnava vse svoje obveznosti do zaposlenih. Naše plače se niso znižale, je pa vprašanje časa, kdaj bo do tega prišlo," je dejala.

Zaposleni so v pismih županom treh zasavskih občin zaprosili za srečanje s predstavniki delavcev, na katerem jim želijo predstaviti nastalo situacijo. V pismu so zapisali, da si želijo podpore pri prizadevanjih za enakovredno obravnavo v postopkih pridobivanja okoljskega dovoljenja in s tem za ohranitev proizvodnje v Trbovljah.

"Črn scenarij" "Vsi vemo, kaj se v zadnjem času dogaja z gospodarstvom v Zasavju. Da se zapira rudnik, vemo. Če bi zaprli še tovarno, ki deluje uspešno, pa nam predstavlja črni scenarij. To bi pomenilo, da v tem okolju nimamo več možnosti za delo in preživetje," je še poudarila Petričeva in dodala, da bodo delavci poskusili storiti vse, kar je v njihovi moči, da do tega ne pride.

Ne spreglejte