Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 10. 2016,
13.43

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Ameriška gospodarska zbornica AmCham Slovenija

Torek, 18. 10. 2016, 13.43

6 let, 7 mesecev

Zaljubili so se v sLOVEnijo in Partnerstvo za spremembe

Oglasno sporočilo

Poleg ljubezni Slovenije so predstavniki AmChamov iz Evrope in Evrazije začutili program Partnerstvo za spremembe, za katerega je AmCham Slovenija prejel nagrado Creative Network Award 2016.

 | Foto:

Slovenija je za tri dni postala zeleno srce Evrope za predstavnike držav mreže AmChams in Europe, ki povezuje 44 držav in 46 AmChamov. V preteklem tednu so se predstavniki 29 držav srečali na konferenci AmChams in Europe 2016 Best Practices z namenom izmenjave najboljših praks. Konferenca je potekala v luči povezovanja, sodelovanja in prijateljstva.

Evropski in evrazijski AmChami so se potegovali za nagrado Creative Network Award 2016 v kategorijah članstva in vodenja, zagovorništva in vpliva, komuniciranja in marketinga ter inovativnih programov. Nagrada je šla v roke AmCham Slovenija za program Partnerstvo za spremembe, ki je nagrado prejel v konkurenci desetih najboljših praks iz desetih držav.

2016 Creative Network Award je prejela AmCham Slovenija za program Partnerstvo za spremembe: Petra Kocjan, vodja programa, in Ajša Vodnik, izvršna direktorica AmCham Slovenija. | Foto: 2016 Creative Network Award je prejela AmCham Slovenija za program Partnerstvo za spremembe: Petra Kocjan, vodja programa, in Ajša Vodnik, izvršna direktorica AmCham Slovenija.

Predstavnikom je dobrodošlico ob začetku konference izrekel veleposlanik ZDA v Sloveniji Brent R. Hartley. V zeleni prestolnici Evrope 2016 je zbrane predstavnike sprejel tudi župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković. Člani AmCham Slovenija in tuji veleposlaniki v Sloveniji so imeli priložnost svoje kolege iz mreže AmChams in Europe spoznati na AmCham Poslovnem zajtrku.

Kdo so bili finalisti za nagrado Creative Network Award 2016 v posameznih kategorijah?

Finalisti so bili AmCham Estonija, Premium Partner Program: Securing Your Sponsorship Efficiently; AmCham Slovenija, Partnerstvo za spremembe; AmCham Belgija, #Yes2Belgium Campaign; AmCham Irska, US-Ireland Research Innovation Awards.

AmCham Slovenija je prepričal s projektom Partnerstvo za spremembe. Partnerstvo za spremembe s spreminjanjem miselnosti, spodbujanjem sodelovanja in krepitvijo vloge posameznika uvaja koncept inoviranja s partnerji v slovenski družbi. Izzivi so podobni v vseh državah, razkorak med javnim in zasebnim sektorjem se večkrat zdi prevelik. AmCham Slovenija in ministrstvu za javno upravo, pobudnikoma projekta, je zato uspelo skoraj nemogoče. Povezati Slovenijo v sodelovanju med zdaj že 75 zaposlenimi, 36 podjetji in šestimi ministrstvi. Po letu in pol je pet rešitev, ki so jih oblikovale skupine zaposlenih, na poti implementacije. Partnerstvo za spremembe je bilo nominirano tudi na razpisu OECD za inovacije v javnem sektorju. Med več kot 150 prispelimi prijavami se jim je uspelo uvrstiti v ožji izbor projektov, ki bodo predstavljeni na eni največjih letnih vladnih konferenc v Dubaju.

Kako so predstavniki AmChamov iz držav Evrope in Evrazije začutili sLOVEnijo?

Patrick Mikkelsen, predsednik AmChams in Europe in izvršni direktor AmCham The Netherlands: "Imeli smo nepozaben teden v Sloveniji in vsakdo od nas bo zagotovo s seboj odnesel delček Ljubljane."

Susan Danger, izvršna direktorica AmCham EU in ena izmed 20 najvplivnejših žensk v Bruslju po navedbah Politica, je izrazila zadovoljstvo, da je v Sloveniji, deželi ljubezni: "Imeli smo res odlično konferenco dobrih praks, navdušena sem nad kreativnostjo, odprtostjo, znanjem tujih jezikov in tem, kako zelena je Slovenija."

Mark Redmond, izvršni direktor AmCham Ireland, je v imenu mreže AmChams in Europe čestital AmCham Slovenija za organizacijo konference: "Zelo smo ponosni, da je AmCham Slovenija del naše mreže, in tako zbornici kot njenim članom želimo veliko uspeha še naprej."

Daria Sivovol, izvršna direktorica AmCham Estonia, je poudarila, da je Slovenija presegla njena pričakovanja in da je izjemno vesela, da je srečala svoje kolege iz drugih držav: "Hvala, da ste v Sloveniji z nami delili ljubezen, zagotovo se vrnem k vam s svojo družino."

"Predstavljajte si, da bi obstajala skupnost, ki ima predstavnike v vseh evropskih in evrazijskih državah. Skupnost, ki bi bila inovativna, pripravljena služiti ne le gospodarstvu, temveč v dobrobit države in državljanov, njena vrednota pa bi bila prijateljstvo. Ko vas vse zbrane danes pogledam, vidim, da ta skupnost že obstaja, in veseli me, da smo del nje. Svoje odnose moramo negovati in sodelovati, širiti optimizem ter skupaj navdihovati pozitivne spremembe," je mrežo AmChams in Europe opisala mag. Ajša Vodnik, izvršna direktorica AmCham Slovenija in članica izvršnega odbora AmChams in Europe.

Predstavniki AmChams in Europe | Foto: Predstavniki AmChams in Europe

Zakaj sLOVEnija?

Ajša Vodnik, izvršna direktorica AmCham Slovenija, je članica izvršnega odbora AmChams in Europe, kjer spodbuja in podpira delo AmChamov po Evropi. AmCham Slovenija je eden najaktivnejših članov AmChams in Europe, dosega najvišjo rast članstva per capita in vodi z zgledom pri referenčnih programih, kot sta Partnerstvo za spremembe in AmCham Young ProfessionlasTM.

AmChams in Europe, ustanovljena leta 1963, danes:
–    združuje 46 AmChamov v 44 državah Evrope in Evrazije,
–    predstavlja interese več kot 17 tisoč ameriških in evropskih podjetij, ki zaposlujejo več kot 20 milijonov delavcev,
–    skupno prispeva za več kot 1,1 bilijona ameriških dolarjev investicij na obeh straneh Atlantika.

Mreža AmChams in Europe je edinstvena priložnost za:
–    dostop do mreže AmChams in Europe,
–    "face time" z izvršnimi direktorji v vseh evropskih državah,
–    sodelovanje z domačimi in tujimi podjetji,
–    izmenjavo primerov dobrih praks med člani AmChamov,
–    seznanitev z evropskim in čezatlantskim poslovnim okoljem.

Ne spreglejte